​3 krásne zabudnuté mestá v Toskánsku, ak sa chcete vyhnúť davom

Toskánsko ukrýva mnoho skvostov, o ktorých počujeme len málo.

Volterra

Toskánsko, ktoré sa nachádza v srdci Talianska, je jedným z najobľúbenejších turistických regiónov. V tejto malebnej provincii sa však nachádza niekoľko miest, ktoré sú nezaslúžene podceňované − oplatí sa ich preskúmať, aby ste získali skutočne autentické zážitky.

Jennifer Stevensová, výkonná riaditeľka cestovnej kancelárie International Living, poznamenáva, že vidiecke lokality regiónu ponúkajú odlišný životný štýl, vďaka čomu sú ideálnou voľbou na relaxačný pobyt:

Ak sa vydáte mimo dobre vyšliapaných turistických chodníkov, možno zistíte, že Taliansko je cenovo dostupnejšie, ako si myslíte. V skutočnosti je to krajina, ktorá ponúka vysokú životnú úroveň a nezabudnuteľné dobrodružstvá aj so skromným rozpočtom.

​1. LUCCA

Foto: Shutterstock

Odborník tvrdí, že turisti, ktorí plánujú výlet do Toskánska, by mali zvážiť návštevu mesta Lucca.

Toto stredoveké mesto, ktoré miestni poznajú ako Città d'arte, teda mesto umenia, je domovom mnohých krásnych budov v centre mesta. Návštevníci môžu pocítiť históriu na vlastnej koži, pretože zachovalé pamiatky Luccy sa dajú obdivovať aj dlho po rokoch.

Múr obklopujúci mesto, postavený v rímskych časoch na ochranu pred útočníkmi, stojí dodnes.

​2. AREZZO

Foto: Shutterstock

Ďalšou časťou Toskánska, ktorá sa odporúča cestovateľom, je Arezzo.

V niektorých častiach mesta vrátane centra môžu turisti obdivovať budovy, ktoré sú súčasťou Arezza už po stáročia, vrátane zrúcaniny pevnosti Medici, obklopenej tradičnými vinicami. Dolná časť mesta však bola postavená oveľa neskôr a obsahuje všetky funkcie a služby, ktoré by ľudia mohli potrebovať počas pobytu mimo domova.

​3. VOLTERRA

Foto: Shutterstock

Počas pobytu v Toskánsku si nemožno nechať ujsť návštevu Volterry v centre regiónu − malého mestečka na vrchole kopca s nádherným výhľadom.

Volterra, oficiálne známa ako mesto Alabastrovej ríše rímskej, je najznámejšia vďaka mnohým slávnym sochárom, ktorí kedysi obývali túto oblasť, a mnohí tvrdia, že je to jedno z najkrajších miest v celom Taliansku. Mesto s približne 10 000 obyvateľmi nie je príliš veľké, ale ponúka širokú škálu lahôdok, vinární, kaviarní a reštaurácií pre všetky chute.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.


AMI MÉG ÉRDEKELHET