Kamióny po zrážke zhoreli do tla, poškodenú diaľnicu rýchlo opravili

Národná diaľničná spoločnosť pracovala intenzívne aj cez noc, aby poškodenú diaľnicu medzi Prešovom a Popradom opravila.

Foto: Národná diaľničná spoločnosť

Po vážnom požiari, ktorý spôsobil škody na diaľnici D1 medzi Prešovom a Popradom, bol úsek pred zjazdom na Hendrichovce v smere na Prešov konečne sprejazdnený. Požiar, ktorý sa odohral 11.4.2024, nasledoval po zrážke dvoch kamiónov, čo viedlo k uzavretiu tohto strategického úseku.

​Príčiny a následky nehody

Foto: Polícia SR Prešovský kraj

Obom vodičom kamiónov sa podarilo uniknúť plameňom, no jeden bol po havárii prevezený na ošetrenie do nemocnice. Avšak ani okamžitý zásah hasičov nedokázal zabrániť tomu, že obe vozidlá zhoreli do tla. Národná diaľničná spoločnosť uvádza, že incident masívne poškodil vozovku, čo si vyžiadalo okamžité opatrenia.

Oprava do 24 hodín

Foto: Národná diaľničná spoločnosť

Úsek smerujúci do Popradu zostal zatvorený dlhšie. Poškodenie v tomto smere bolo vážnejšie a preto prebehli rozsiahlejšie opravy vrátane frézovania poškodených častí vozovky a pokládky nových asfaltových vrstiev. V piatok večer však diaľničiari ohlásili ukončenie opravy – za menej ako 24 hodín.

Nový koberec musel vychladnúť

Foto: Národná diaľničná spoločnosť

Na prácach sa podieľalo niekoľko desiatok ľudí. Za jeden deň nepretržitej práce zaistili diaľničiari odstránenie vrakov kamiónov vrátane nákladu, 18 tonového oceľového zvitku. Odviezla sa kontaminovaná pôda, vyfrézovali vozovku, vymenili zvodidlá a položili asfaltový koberec v hrúbke až 18 centimetrov. Hoci práce boli ukončené už po šiestej hodine večer, vodiči si museli počkať, kým čerstvý asfalt vychladol do polnoci na spustenie plnej premávky.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET