5 tipov, ktoré vám pomôžu vybrať si najlepšie reštaurácie v zahraničí 5 tipov, ktoré vám pomôžu vybrať si najlepšie reštaurácie v zahraničí
Foto: Shutterstock

2024-09-11

  • Drive
  • Drive-tip
  • 5 tipov, ktoré vám pomôžu vybrať si najlepšie reštaurácie v zahraničí

5 tipov, ktoré vám pomôžu vybrať si najlepšie reštaurácie v zahraničí

Podľa nedávneho prieskumu až 81 % turistov tvrdí, že gastronomické zážitky sú najatraktívnejšou súčasťou cesty. To, čo jeme, skutočne rozhoduje o našich zážitkoch, preto je dôležité, kam ideme na dovolenku. Odborní kuchári teraz odhalili tajomstvo výberu miesta, kde sa v zahraničí najesť.

Spýtajte sa miestnych obyvateľov na ich názor!

Kto pozná najlepšie jedlo v meste lepšie ako ľudia, ktorí tam žijú? Spýtajte sa recepčného v hoteli, predavača v obchode alebo dokonca priateľského miestneho obyvateľa, ktorého stretnete na ulici, a povedzte mu, že hľadáte skutočnú špecialitu, nie reštauráciu určenú pre turistov. Aj keď nie je zlé využívať sociálne siete, je jasné, že nič a nikto vám nedá lepšie tipy ako miestni obyvatelia.

Podľa Natsuko Shoji, michelinskej šéfkuchárky v Tokiu, sú to práve skutočné miestne chute, po ktorých miestni obyvatelia túžia po dlhých hodinách sivých pracovných dní.

Poďme na pouličné jedlo!

Najlepšie jedlo v krajine alebo meste väčšinou nenájdete na pestrých jedálnych lístkoch luxusných reštaurácií, ale na okraji preplnenej alebo odľahlej ulice. Šéfkuchár Wolfgang Puck pre Huffpost povedal, že najvzrušujúcejšou časťou jeho ciest do zahraničia je vždy to, keď prvýkrát ochutná autentické miestne pouličné jedlo.

Image
Foto: Unsplash
Poďme sa prejsť mimo centra mesta!

Aj keď sa vaše ubytovanie môže nachádzať v centre mesta a v jeho blízkosti je množstvo skvelých miest na jedlo, pre skutočný zážitok sa často oplatí vycestovať na okraj mesta, mimo turistov.

Podľa Garryho Hughesa, šéfkuchára luxusného hotela The Shelbourne v Dubline:

Ak je ťažké zohnať stôl, viem, že to musí byť dobré miesto. Potom rýchlo vyhľadám na Googli najlepšie fotografie jedla.

Riskujte a buďte otvorení!

Edward Lee, šéfkuchár a majiteľ reštaurácie 610 Magnolia v Kentucky, hovorí, že ak sa budete riadiť len populárnymi sprievodcami, skončíte pri jedle v reštaurácii, ktorá je síce dobrá, ale je preplnená, drahá a plná turistov, ktorí si ten konkrétny tip našli v rovnakom sprievodcovi.

Oveľa lepším spôsobom je jednoducho sa riadiť inštinktom, prvými dojmami a vôňami.

Image
Foto: Unsplash
Nedajte na zdanie a predsudky!

Zažiť nové veci je pravdepodobne najlepšia časť cestovania, najmä pokiaľ ide o jedlo.

Podľa šéfkuchárky a moderátorky Stephanie Boswellovej:

Nebojte sa, že vám niečo nebude chutiť. Je lepšie niečo vyskúšať a neobľúbiť si to, ako to nevyskúšať vôbec. Predstavte si, že by sme nikdy neskúsili čokoládovú zmrzlinu len preto, že nevyzerala dobre?

Sledujte nás na našich sociálnych sieťach, aby vám neunikol ten najaktuálnejší obsah: pod názvom Drive Slovensko sme aj na TikToku , Instagrame , YouTube a Facebooku !