Krémová pochúťka: recept na toskánske kuracie prsia Krémová pochúťka: recept na toskánske kuracie prsia
Foto: Shutterstock

2025-01-28

  • Drive
  • Gastro
  • Krémová pochúťka: recept na toskánske kuracie prsia

Krémová pochúťka: recept na toskánske kuracie prsia

Kuracie prsia sú skvelou voľbou do varenia tým, že sú veľmi univerzálnou surovinou - hodia sa prakticky ku všetkému. Ak si chcete zachovať jednoduchosť, ale napriek tomu chcete mať bohatú chuť, pripravte si tento toskánsky recept, ktorý bude vďaka svojej krehkej a jemnej štruktúre zaručene hitom.

To, čo robí toto jedlo skutočne chutným, je mimoriadne krémová omáčka s cibuľou, cesnakom a sušenými paradajkami. Recept je dostatočne jednoduchý na to, aby ste ho mohli pripraviť ktorýkoľvek deň v týždni, ale je ideálny aj vtedy, keď očakávate na večeru hostí.

Ingrediencie: 
  • 1 malá cibuľa;
  • 3 strúčiky cesnaku;
  • 70 g sušených paradajok;
  • 30 g parmezánu;
  • 1 kg kuracích pŕs;
  • 2 štipky soli;
  • pol čajovej lyžičky mletého čierneho korenia;
  • 30 ml olivového oleja (2-3 polievkové lyžice);
  • 2 čajové lyžičky sušenej zmesi toskánskeho korenia;
  • 140 g baby špenátu;
  • 3 dl smotany.
Tu je návod na prípravu:
  • Najprv si pripravte ingrediencie: nakrájajte červenú cibuľu na kocky, rozdrvte cesnak, nakrájajte sušené paradajky na malé kúsky a nastrúhajte parmezán.
  • Kuracie prsia prekrojte na polovicu a osušte ich papierovými utierkami. Obe strany osolte a okoreňte.
  • Vo veľkej panvici na strednom ohni rozohrejte 1 polievkovú lyžicu olivového oleja, pridajte jeden z kuracích kúskov a opekajte z každej strany približne 3-5 minút, potom preložte na tanier. Postup zopakujte aj s druhým kusom kuracieho mäsa.
  • Do panvice pridajte lyžicu olivového oleja a orestujte cibuľu. Pridajte cesnak, sušené paradajky a zmes toskánskeho korenia. Varte asi minútu, kým sa nerozvonia, a potom pridajte baby špenát. Za častého miešania varte niekoľko minút, kým listy špenátu nezvädnú.
  • Potom pridajte parmezán, zalejte smotanou, osoľte a pridajte kuracie mäso.
  • Znížte teplotu na minimum a varte približne 4-7 minút, kým sa kurča neuvarí.

Servírovať môžete s cestovinou, zemiakovou kašou, ryžou, alebo polentou. 

Sledujte nás na našich sociálnych sieťach, aby vám neunikol ten najaktuálnejší obsah: pod názvom Drive Slovensko sme aj na TikToku , Instagrame , YouTube a Facebooku !