2024-05-08
Bryndza inak: 5 kreatívnych a rýchlych receptov z májovej bryndze
Namiesto klasických zemiakových placiek skúste pikantné bryndzové placky. Stačí zmiešať bryndzu s jemne nastrúhanými zemiakmi, pridať trochu múky a vajíčko na previazanie cesta, poriadne zamiešať a vytvoriť placky. Upečte ich na panvici do zlatista alebo v rúre pre zdravší variant a podávajte s bylinkovým dipom. Netradičné, čo poviete?
Pripravte si originálny dresing na šalát práve pomocou bryndze. Zmiešajte bryndzu s olivovým olejom, citrónovou šťavou, cesnakom a čerstvými bylinkami. Tento dresing dodá vášmu šalátu vynikajúcu chuť a zaujímavú textúru.
Vyrobte si rôzne lahodné bryndzové rolády ako občerstvenie pre hostí alebo ako chutnú prílohu či rýchlu večeru. Použite lístkové cesto, natrite ho bryndzou, pridajte šunku, sušené paradajky a špenát, zrolujte a upečte do zlatista. Tieto rolády sú skvelé teplé alebo aj studené. V závislosti od preferencií môžete zmeniť jednotlivé ingrediencie, základom však zostáva bryndza.
Kombinácia bryndze a tvarohu vytvára jemnú, krémovú a netradičnú chuť. Zmiešajte tieto dva mliečne produkty, pridajte jemne nasekané bylinky a vytvorte malé guličky. Podávajte ich ako chutné občerstvenie alebo ako súčasť predjedla. Plné zdravia a proteínov!
Pripravte si originálny dip s použitím bryndze za sprievodu zeleniny alebo zeleninových chipsov. Zmiešajte bryndzu s gréckym jogurtom, čerstvým kôprom a citrónovou šťavou, podľa potreby a preferencií dochuťte. Tento dip je ideálny na osvieženie a doplnenie akéhokoľvek občerstvenia.
Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:
Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.