A világ legdrágább autója egy műalkotás​

Andy Warholnak fél óra sem kellett, hogy megalkossa.


A BMW kulturális szerepvállalásának 50 éves jubileumát megünneplendő, a német márka összefogott az Acute Art nevű céggel, izgalmas meglepetést nyújtva az autók, a művészetek és az utazások rajongói számára egyaránt.

A nagy képen Cao Fei műve!

A világhírű képzőművészek által kidekorált autókat felvonultató BMW Art Car kollekció tagjait immár bárki és bárhol megcsodálhatja a kiterjesztett valóságban (AR) létrehozott kiállítás keretében. Ráadásul a 360 fokos tárlat során az autók tetszőleges digitális helyszínen tekinthetők meg, így akár egy erdőben, a sivatagban, a tengerparton vagy egy metropoliszban.

www.youtube.com

BMW TODAY – Episode 16:  The BMW Art Cars.

Az Art Car projekt 1975- ben indult, amikor az autóversenyzéssel is foglalkozó műkereskedő, Hervé Poulain arra kérte az amerikai festőt és szobrászt, Alexander Caldert, hogy készítsen egyedi fényezést BMW 3.0 CSL versenyautója számára. A száguldó műalkotás világhírű lett, és a német gyártó is beszállt a projektbe, így hamarosan olyan további világhírű művészeket kértek fel verseny- és személyautók egyedi kifestésére, mint Roy Lichtenstein, Frank Stella vagy Andy Warhol.

www.youtube.com

The Ultimate AI Masterpiece.

Az eddigi 19 ilyen alkotás közül a legutóbbit Cao Fei készítette 2017-ben. Az autók a müncheni BMW Museum állandó kiállítása mellett a világ számos híres múzeumában és galériájában is bemutatkoztak már a Louvre-tól a New York-i és bilbaói Guggenheim Múzeumokig. Az új korszakot hirdető AR-tárlat ingyenes mobiltelefonos alkalmazáson keresztül érhető el. Az eredeti járműveket nagyon aprólékosan szkennelték le, így a felhasználók meglehetősen valóságosnak érzékelhetik azokat.

AMI MÉG ÉRDEKELHET