Vizuális kalandok karácsonyra: gyönyörű utazási albumok

Lenyűgöző könyvek, melyeknek bármelyik utazásért rajongó ismerősünk örülne.

Fotó: Unsplash

Közeleg a karácsony, és a legtöbbünk listáján van néhány olyan megajándékozandó kalandor, akinek idén nehéz bármit is választani. Ezekkel a csodálatos fotógyűjteményekkel azonban még ők is elégedettek lesznek, hiszen legalább otthonról gyönyörködhetnek az idegen földek csodáiban.

Helyek, ahol még nem jártunk, de szeretnénk eljutni. Tájak, amelyekről még sosem hallottunk, de felvesszük a bakancslistánkra. Városok, ahol már jártunk, de még nem láttunk mindent. Hegyek, amelyektől eddig féltünk, de most alig várjuk, hogy megmászhassuk. Az utazás élményét idén nem, vagy csak korlátozottan élhettük át, ezért talán jobban vágyunk a következő vakációnkra, mint valaha. Ha mással nem, szép fotókkal, utazási tippekkel és cikkekkel töltődhetünk ebben az időszakban. Most azoknak adunk ötleteket, akik magukat vagy utazásmániás szerettüket akarják meglepni valami különlegessel karácsonykor.

Szivárványatlasz

Fotó: Facebook

Taylor Fuller fotóalbuma az év talán egyik legvidámabb és leglátványosabb albuma. Csupa élénk színű helyet járt be, érdekes épületeket örökített meg, mindengyikről mesél egy kicsit, hiszen minden spotnak saját története van: a Szivárványatlasz 500 csodálatos helyre kalauzol el bennünket.
Ár: 7990 Ft (scolar.hu)

Az év természetfotói – Magyarország 2020

Foto: Alexandra Kiadó

A naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége 28 éve rendezi meg „Az Év Természetfotósa" pályázatot, ebben az albumban pedig hazánk legjobb idei képei szerepelnek. Aki szeretne Magyarországon még több természeti kincset felfedezni, annak különösen tetszeni fog ez a gyűjtemény.
Ár: 6800 Ft (alexandrakiado.hu)

50 hely, ahol szörföznöd kell, mielőtt meghalsz

Fotó: Spark le Monde

Ez a könyv egy sorozat része, van futóknak, biciklistáknak, vitorlázóknak és hegymászóknak is külön album, mi most a tengerpartokat, öblöket, a vad hullámokkal ringató helyeket bemutató albumot ajánljuk. A könyvben 50 szörfparadicsomot láthatunk, vannak köztük könnyű és kifejezetten nehéz partok is, de álmodozni végülis mindegyikről lehet, nem igaz?
Ár: 7990 Ft (sparklemonde.hu)

Wes Anderson nyomán

A könyvet Wally Koval írta, de Wes Anderson jóváhagyásával. A fotóalbum tulajdonképpen egy személyes utazási bakancslistából készült, amellyel Anderson stílusát akarta megidézni a szerző. Az Accidentally Wes Anderson eredetileg egy több éve gyarapodó közösség az Instagramon, ahol ma már 1,1 millió követő nézegeti a fotókat. A Wes Anderson előszavával készült gyűjtemény 200 helyszínt mutat be, így a Wes Anderson-kalandorok virtuálisan végigjárhatják az érdekes épületeket, felvonókat, templomokat, mozikat, uszodákat, színházakat, modern és nosztalgiavonatokat, mindezt csodálatos művészi tálalásban.
Ár: 25 dollár (amazon.com)

Egy hosszú bakancslista

Fotó: Scolar

Ez a könyv lehet a természetjárók bibliája, hiszen minden kontinensen, mindenféle kalandba bevon bennünket. Különösen nagy örömet szerezhetünk túrázó szeretteinknek, akik szeretik természetes élőhelyükön meglesni a különleges vagy ritka állatokat.
Ár: 6490 Ft (scolar.hu)

AMI MÉG ÉRDEKELHET