Chceli by ste navštíviť všetky krajiny sveta? Tento muž sa presne to chystá spraviť!

Navyše za rekordný čas.

Foto: Shutterstock

Nie je veľa ľudí, ktorí môžu o sebe povedať, že navštívili všetky krajiny sveta. Presné dáta nie sú k dispozícii, no podľa odhadov na svete žilo najviac 600 takýchto ľudí. Istý Američan sa nedávno rozhodol, že v roku 2024 absolvuje túto gigantickú cestu za rekordný čas.

Foto: unsplash

Mohli by ste si pomyslieť, že aj celý život je krátky na to, aby niekto navštívil všetkých 195 krajín planéty, ale výkon Taylor Demonbreun dokazuje presný opak: americká cestovateľka stanovila najnovší rekord v roku 2018. Potrebovala 554 dní, aby sa dostala do všetkých krajín. Filmový režisér a producent Michael Zervos z Detroitu ju však v roku 2024 chce prekonať.

Američan má sľubné šance, lebo je skúseným cestovateľom: za svoj život zatiaľ navštívil 55 krajín (z nich boli preňho výnimočnými zážitkami Grécko a Maroko) a to mu určite pomôže počas cesty, ktorá vyžaduje ohromnú logistiku.

Muž sa netají tým, že je závislý od adrenalínu. Jeho prvotným cieľom nie je zmapovanie miestneho umenia či gastronómie, stredobodom jeho cesty bude človek.

Samozrejme, to neznamená, že klasické „cestovateľské“ záležitosti ho nechajú chladným. Má však pocit, že tým, že cestovanie je oveľa jednoduchšie a dostupnejšie, do popredia sa dostali príliš materiálne veci, hoci v každej krajine na nás čakajú ľudské vzťahy a zaujímavé životné príbehy.

Práve preto chce každému, koho stretne, položiť zdanlivo jednoduchú, no v skutočnosti celkom hlbokú otázku: „Ktorý bol najšťastnejší moment tvojho života?“ Verí, že odpovede sa spoja do veľkého spoločného cezhraničného príbehu.

Foto: unsplash

Michael sa v januári vydá na cestu okolo sveta a dovtedy radí všetkým cestovateľom: nezabúdajte, že pri každej ceste do zahraničia prichádzate do niečieho domova. Cestujte teda s patričným rešpektom, na druhej strane neváhajte využiť možnosti, ktoré ponúka stretnutie s rôznymi ľuďmi a kultúrami.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET