Maurícius : „Hviezda a kľúč Indického oceánu“

Táto ostrovná krajina, ktorá sa môže pochváliť rozmanitým prírodným prostredím, sa stala najväčším víťazom World Travel Awards pre rok 2023. Umiestnila sa na prvom mieste v niekoľkých kategóriách a bola vybraná ako top destinácia zážitkového turizmu v Indickom oceáne.

Foto: Shutterstock


Veľa zážitkov na malom mieste

V oceneniach sa naplnilo národné motto maličkého štátu, ktoré je aj v názve nášho článku. Ostrov ležiaci 800 kilometrov na východ od Madagaskaru si svoje uznanie zaslúžene vyslúžil: už dlho patrí medzi päťhviezdičkové turistické destinácie v Indickom oceáne a je dobre zabehnutým kľúčom k exotickým zážitkom.

Foto: Mauritius Tourism

Maurícius je skutočne prívetivým ostrovom s rozlohou 1865 kilometrov štvorcových, čo je približne päťnásobok rozlohy Bratislavy. Všetko je na dosah a na ostrove nie je miesto, kam by sa nedalo dostať za niečo vyše hodiny. Je dostatočne veľký pre rôznorodé zážitky a dostatočne malý na to, aby sa to všetko zmestilo do jednej dovolenky.

Maurícius ponúka všetko, čo potrebujete pre perfektnú dovolenku: môžete sa vydať na túry po národných parkoch, liezť na hory, hrať golf, ísť na pláž, potápať sa, sledovať nádherný západ slnka a samozrejme ponoriť sa do chutí nesmierne vzrušujúcej miestnej gastronómie.

Pôsobivé prírodné prostredie

Foto: Sébastien To

Podnebie Maurícia je subtropické, leto trvá od decembra do júna, kedy sa priemerná teplota pohybuje okolo 30 °C. Klíma centrálnej náhornej plošiny je odlišná od zvyšku ostrova, je tu chladnejšie, vzduch je vlhký a často prší, vďaka čomu je Maurícius úžasne zelený a bohatý na vodu. V horách je veľa vodopádov, z ktorých najväčším je vodopád Tamarind: z výšky 295 metrov sa voda rúti dolu v siedmich krokoch do hlbokej rokliny. Za návštevu stojí aj vodopád Chamarel, ktorý je považovaný za najkrajší.

Snehobiele pláže a čarovný podmorský svet

Foto: Mauritius Tourism

Väčšina európskych turistov prichádza na Maurícius, aby si „užili letné slnko v zime“ a okúpali sa v príjemne teplých vodách Indického oceánu. Je naozaj ťažké sa rozhodnúť, ktorá pláž je najkrajšia v tomto pozemskom raji, pretože všetky sú úchvatné. Samozrejme, niektoré z nich ponúkajú malý bonus: biely piesok, farebné koraly, vraky potopených lodí či skryté, romantické zátoky. Podmanivé pláže Pointe aux Piments, Mont Choisy, Le Morne, Flic en Flac, Tamarin Bay a Roche Noire Beach stelesňujú esenciu Maurícia a ideál vysnívanej dovolenky.

Foto: Mauritius Tourism

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET