Zimné drifty na zamrznutom švédskom jazere

Na Slovensku takúto skúsenosť nezažijete.

Foto: Ice Drive Sweden

V srdci Švédska, v regióne Darlana, sa skrýva zamrznuté jazero Södra Lötsjön, ktoré už viac ako 15 rokov slúži ako unikátne ihrisko pre všetkých milovníkov motorizmu. Ice Drive Sweden ponúka neopakovateľnú skúsenosť, kde si môžete v bezpečnom prostredí vyskúšať a zdokonaliť ovládanie vozidla na ľade. Či už ste začiatočník alebo skúsený vodič, táto škola jazdy na ľade nekladie žiadne špecifické požiadavky na predchádzajúce skúsenosti s jazdou na ľade. Stačí prísť s chuťou učiť sa a hlavne sa dobre zabaviť.

Bezpečnostné školenie a prvý kontakt s ľadom

Pred tým, ako sa posadíte za volant, čaká vás krátke, ale dôkladné bezpečnostné školenie. Toto školenie vás pripraví na to, čo vás čaká na ľade, a poskytne vám prehľad o tom, čo vás najpravdepodobnejšie čaká. Po školení dostanete kľúče od auta, ktoré ste si rezervovali, a vydáte sa na prvú obhliadkovú jazdu za bezpečnostným vozidlom. Po tejto jazde už môžete samostatne vyraziť na ľad.

Pauzy na kávu a obed: príležitosť na získanie cenných rád

Program každého dňa zahŕňa prestávky na kávu dopoludnia a obed, počas ktorých dostanete možnosť klásť otázky a dohodnúť si ďalšie školenie. Ice Drive Sweden garantuje, že každý účastník odíde s lepšími vodičskými schopnosťami, hlbším porozumením o kontrole vozidla, a predovšetkým s úsmevom na tvári po celú dobu trvania zážitku.

Okruhy na zamrznutom jazere

Foto: Ice Drive Sweden

Jazero Södra Lötsjön, vzdialené len niekoľko kilometrov od švédskej hranice s Nórskom, ponúka vďaka svojej polohe ideálne podmienky pre jazdu na ľade. Na povrchu jazera sa každodenne vytvárajú dva veľké rely okruhy, slalomová zóna a dve kruhové plochy pre zdokonalenie ovládania vozidla. Budete môcť vyskúšať si všetky časti okruhu, od slalomovej zóny po dlhé zákruty a priame úseky väčších okruhov.

Aj na vlastnom aute

Ice Drive Sweden umožňuje účastníkom priniesť si vlastné vozidlá, avšak na vlastné riziko. Dôležité je vedieť, že jazero budete zdieľať s ďalšími účastníkmi a vozidlami rôznych vodičských zručností.

Kedy ísť za driftovaním na ľade do Švédska

Tréning pod dohľadom profesionálnych rely jazdcov je možné rezervovať buď vopred, alebo priamo na mieste. Teploty na jazere sa pohybujú okolo -10 °C, avšak môžu byť veľmi variabilné. Sezóna trvá od konca januára do konca februára, v závislosti od poveternostných podmienok. Takže ak máte radi jazdu v šmyku a na Slovensku vám zimy neumožňujú naplno si takúto jazdu vychutnať, s trochou cestovania to ešte stále môžete zažiť.

Foto: specialdrive.cz

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET