Világcsúcs: a legnagyobb drónelőadás a világon

A mintegy 1500 drón egyszerre két Guiness-rekordot is megdöntött.

Fotó: Sky Elements

Egy texasi városkában, North Richland Hillsben 2023. december 21-én nem mindennapi esemény játszódott le. Az innovatív előadásairól ismert Sky Elements csapata 1499 drón bevetésével egyedülálló drón-show-t rendezett, amelyben a Diótörő című balett elevenedett meg.

Fotó: Sky Elements

A show-ra a Birdvill FAAC futballstadionjában került sor, és elérte a 213 métert, amivel a legnagyobb és legmagasabban bemutatott drónelőadás lett – nem csupán Texasban, hanem az egész világon.

A Sky Elements két Guiness-rekordra pályázott – „A legnagyobb, drónokkal kialakított fiktív karakter“, illetve „A legnagyobb, drónokkal kialakított légi kép“ címre. Ezzel a show-val két újabb világcsúcsot zsebeltek be, így már öt rekordot tudhatnak magukénak. Ezeket a csúcsokat a floridai Orlandóban zajlott sikeres előadás, illetve a North Richland Hills-i július 4-i ünnepségek után szerezték meg.

Karácsonyi show hazai pályán

Fotó: Sky Elements

Miután egész Amerikában sikert sikerre halmozott, a Sky Elements úgy döntött, egyenesen North Richland Hillsben mutatja be a történetét. Ugyanúgy, mint az autós mozikban, a nézők a hangkíséretet rádión keresztül követhették.

Az előadásra kicsik és nagyok is kíváncsiak voltak, az autóikban foglaltak helyet, és onnan élvezték a varázslattal és zenével teli történetet. Várakozással telve töltötték meg a parkolót, és amikor felhangzott a zene, a több száz drón lenyűgöző vizuális előadást hozott létre, amelyben a jól ismert Diótörő történetét mesélték el.

Diótörő a levegőben: ilyen egy drónbalett

Fotó: Sky Elements

A történet szenteste kezdődik, amikor a kis Clara egy diótörőt kap ajándékba. A bábu éjjel feléled, és elviszi Clarát egy elvarázsolt királyságba. Az Egérkirállyal folytatott drámai harc után, amikor Clara a cipőjével eltalálja az Egérkirályt, a Diótörő győzedelmeskedik.

Fotó: Sky Elements

A diadal után Diótörő herceggé változik, és Clarával együtt az Édességek országába mennek. Ott a Cukortündér fogadja őket, és csodás táncot mutatnak be együtt. A drónshow a Cukortündér számával ér véget, ahol a balett-táncosnő téli díszletek között táncol. Az előadás az 1499 drón biztonságos földet érésével zárul.

www.youtube.com

GUINNESS WORLD RECORD Christmas Drone Show! (1,500+ Drones)
AMI MÉG ÉRDEKELHET