Az összes poggyászt elhagyta egy zürichi gép

Porszem került a gépezetbe.

poggyászok
Fotó: Shutterstock

Egy zürichi járat utasai - bár a személyzet már indulásnál is tudott róla - csak a leszállás után értesültek arról, hogy a poggyászaik Svájcban maradtak. Kellemes nyaralást minden nélkül!

Szeptemberben nagy meglepetés érte a Spanyolországba utazó turistákat, ugyanis a bilbaói repülőtérre érkezve kellett rájönniük: a légitársaság bár őket sikeresen elrepítette, bőröndjeiknek nem volt ekkora szerencséjük.

A kellemetlen incidens akkor tudatosult az utazókban, amikor már egy jó ideje várták a repülőtéren poggyászaikat. A Swiss Airlines egyik szóvivőjének magyarázata szerint a bőröndök az indulás helyszínén, a svájci Zürichben maradtak. A cég képviselője elmondta, a repülőgép személyzete Zürichben egy és negyed órát várakozott arra, hogy az illetékesek felpakolják a bőröndöket a repülőgépre, azután úgy döntöttek: el kell indulni.

A szóban forgó repülőgépnek ugyanis a menetrend szerint a bilbaói érkezést követően rögvest vissza kellett indulnia Zürichbe, a személyzet pedig nem kockáztathatta meg a szigorú menetrend felborítását.

Bocs a késésért!

Fotó: Shutterstock

Az Independent arról számolt be, hogy bár a pilóta a fedélzeten elnézést kért a késekedésért, azt sosem említette, hogy az utasok nem fogják viszontlátni poggyászaikat a spanyol repülőtéren.

„Teljesen megértjük, hogy mekkora kellemetlenséget jelent a helyzet az utasok számára és őszintén sajnáljuk a történteket”

– nyilatkozta Kavin Ampalan, a légitársaság egyik szóvivője az AFP-nek.

Az utasokat viszont úgy tűnik, nem hatotta meg a bocsánatkérés. Egyikőjük szerint a nyaralását teljesen elrontotta bőröndjének hiánya. Míg Ampalan elvileg tájékoztatta az utasokat arról, hogy bőröndjük „már úton van”, azt nem mondta el, pontosan mikor érkeznek meg.

„A SWISS személyzete mindent megtett, amit tudott, hogy megoldja a problémát. A személyzet első körben abban reménykedve, hogy megoldódik a helyzet, elhalasztotta az indulás időpontját, bevállalva ezzel a késést. Mivel a bőröndöket kezelő személyzet még több mint egy óra múlva sem tudta ellátni feladatát, úgy döntöttek, muszáj elindulni.”

– részletezte a történteket az Independentnek a légitársaság.

„A döntésre azért volt szükség, hogy a Bilbaóból Zürichbe visszainduló járat képes legyen a tilalmi idő előtt (23:00) leszállni a svájci repülőtéren. Ez a SWISS-nek is borzasztóan kellemetlen, jelenleg felülvizsgáljuk az adott folyamatokat azért, hogy az eset ne ismétlődjön meg” – tették hozzá.

AMI MÉG ÉRDEKELHET