Ide kell elutaznod, ha Európa legjobb strandján csobbannál!

A szigetország fekete homokos partszakasza minden odalátogatót ámulatba ejt.

Fekete homokos strand, Izland
Pár napja nyilvánosságra került az idei Golden Beach Award végeredménye, amelyben fény derült arra, hol kell keresni a világ legszebb és legizgalmasabb strandjait. Alábbi cikkünkben kitérünk azokra az élbolyban végzett partszakaszokra, amelyeket viszonylag közel, a kontinensünkön találunk.

Az idei felmérésen a csodálatos fehér homokkal és a ragyogóan kék tengerrel minden turistát elvarázsoló Bora Bora lett a világ legjobb strandja. Azonban több európai is szerepel a száz helyszínt felsorakoztató lista élmezőnyében.

Szám szerint az első 25 helyből tizenegyet foglaltak el európai strandok, ami nem meglepő, ha a gyönyörű dél-európai turistaparadicsomokra gondolunk. Ahhoz azonban, hogy megtaláljuk Európa összesített győztesét, sokkal északabbra kell utaznunk.

Itt is főszerepben a természet! Az alig ismert európai úti cél, ami trópusi környezetével egyből lenyűgöz

www.instagram.com

Az idei rangsorban ugyanis az Izlandon található feketehomokos tengerpart lett Európa legjobb strandja.

A Reynisfjara néven is ismert tengerparti szakasznál találkozik a vulkanikus táj az Atlanti-óceán északi részével, ami ugyan nem kecsegtet a legmelegebb vízzel, kárpótlásul az év minden időszakában felejthetetlen látványt nyújt.

Nem csupán a koromfekete homok és kavicsok otthona ez — a strandot lenyűgöző bazaltoszlopok is körülveszik. Az egyedi atmoszférával rendelkező hely már sorozatban is szerepelt, itt forgatták ugyanis a nagy sikerű Trónok harca egyes jeleneteit.

Ha már közeledik a nyár: Egy friss rangsor szerint ezek Európa legjobb úti céljai 2024-ben

www.instagram.com

Érdemes még felírni a bakancslistánkra a francia tengerpart két csodaszép partszakaszát: a normandiai Omaha Beachet, valamint a Montpelliertől délre fekvő Cap d'Agde-t.

Ezeket követve végzett negyedik pozícióban a Luzerni-tó, amely nemcsak egy káprázatos tópart, hanem a svájci kulturális folklór szerves része is, emeli ki a TimeOut cikke. Az ötödik helyen pedig Barcelona finomhomokos strandja zárt, amely bár szép időben mindig zsúfolt, mégis kihagyhatatlan élményt ad egy, a katalán nagyvárosban töltött nyaralás során.

Ezek Európa legjobb strandjai a felmérés szerint

  1. Fekete homokos strand, Izland (világviszonylatban: 6.)
  2. Omaha Beach, Franciaország (világviszonylatban: 10.)
  3. Cap d'Agde, Franciaország (világviszonylatban: 13.)
  4. Luzerni-tó, Svájc
  5. Barceloneta strand, Spanyolország
  6. Playa d'en Bossa, Spanyolország
  7. Elia Beach, Görögország
  8. Bacvice, Horvátország
  9. Praia Dona Ana, Portugália
  10. Paraga Beach, Görögország
AMI MÉG ÉRDEKELHET