Ezek az európai tengerparti utak a  biciklisek kedvencei lesznek

Csodás kilátás várja a kerékpárosokat.

Tengerpartoi homokban fekvő férfi, mellette kerékpár

Fotó: Unsplash

Európa egyes tengerparti szakaszait biciklivel érdemes bejárni, az alábbi hat országét biztosan.


Bordeaux és az Archacon-öböl – Franciaország 

Bordeaux környéke a finom borok és osztrigák mellett ideális választás egy biciklitúrára. Az osztrigatenyésztésről és a korábban jómódú párizsi polgárok közkedvelt nyaralóhelyszíneként ismert Archachon-öböl romantikus vidéki tája, az osztrigafarmok és bájos francia villák között kerékpározhatunk, de az út egyik legszebb szakasza a partmenti, fenyőerdők között felvezető rész a Dune du Pilat-hoz, Európa legmagasabb dűnéjéhez.

Az Atlanti-óceán partja – Portugália 

Az EuroVelo1, illetve Antlantic Coast Route néven ismert kerékpáros útvonal hat országot érint, Norvégiától egészen Portugáliáig tart. Az út portugál szakaszán, különösen Algarve környékén, már tavasszal is jó az idő, az egyetlen nehézséget az erős szél jelentheti. Az EuroVelo1 ezen szakasza több mint 200 kilométer hosszan nyúlik el a portugál partszakaszon.

Ha inkább vonatoznánk: Luxusvasút: Legendás európai vonatutak

Északi-tenger – Hollandia, Belgium 

Hollandia híres „tengeri kerékpárútjairól”, melyek a környező homokdűnék mentén kanyarognak az apró tengerparti városok és tradicionális halászfalvak között, így bármikor megszakíthatjuk utunkat egy-egy kulturális program erejéig.

Adria – Horvátország, Olaszország 

Az olasz Amalfi-parton sem lesz hiány gyönyörű tájakból bibiklizés közben, a Cycling Amalfi weboldalon bővebben is tájékozódhatunk a részletekről.

A dalmát parton is kiépített kerékpárutak várják a biciklis turistákat, akik például Dubrovnik városából indulva elhaladhatnak Horvátország apró települései és természeti látványosságai mellett. A partmenti biciklizésre több lehetőség is van, az egyik legnépszerűbb a „Mediterrán Útvonalként” ismert EuroVelo 8-as útvonala, melyről itt találunk bővebb információt.

Szardínia se rossz választás, főleg a fiataloknak: FIllérekért szállhatunk meg 35 év alatt az olasz túraútvonalon

Belgiumban is népszerűek a tengerparti kerékpárutak, az utazók többek között a középkori Brugge városát is felfedezhetik két keréken. Itt fut végig többek között az EuroVelo 12-es útvonala, ami olyan természeti látványosságokat érint többek között, mint a Zwin natúrpark.

(Forrás: hamuesgyemant.hu)

AMI MÉG ÉRDEKELHET