Az 5 legjobb program Európában 2024-re

A legizgalmasabb kirándulóhelyek, látványosságok és rendezvények egy helyen.

egy nő kinéz egy vonat ablakán

Ha az az újévi fogadalmad, hogy idén még többet utazol majd, mint 2023-ban, ez a cikk neked szól. Mutatjuk a legcsábítóbb európai célpontokat a Time Out gyűjtése alapján.

​Indulj el egy nyolc országot átszelő kerékpártúrán!

Fotó: Shutterstock

Shkoder, Albánia

A Trans Dinarica egy vadonatúj kerékpáros útvonal a Balkánon keresztül, ami a lelkes kerékpárosoknak és a gyönyörű tájakat kedvelőknek egyaránt tökéletes programot biztosít. Az útvonal Szlovéniát, Horvátországot, Bosznia-Hercegovinát, Montenegrót, Albániát, Észak-Macedóniát, Koszovót és Szerbiát átszelve, nemzeti parkok mentén kanyarog az Adriai-tenger partján, erdőkön és kis falvakon keresztül.

​Pattanj fel egy felvonóra és bulizz Európa legmagasabb diszkójában!

Fotó: Shutterstock

Lauterbrunnen, Svájc

Ez az ambiciózus és egyedülálló esemény Lauterbrunnenben, Svájcban kerül megrendezésre. A veterán DJ-k fellépéseire egy gyönyörű kilátást nyújtó forgó étteremben, egy hegy tetején kerül sor – bár a magasba csak négy különböző felvonóval juthatunk el, a lenyűgöző látvány és a szórakozóhely egészen biztosan megéri a fáradozást.

​Kövesd világklasszis sportolók küzdelmét a francia fővárosban!

Fotó: Shutterstock

Párizs, Franciaország

Idén Párizson a sor, hogy a világ legnagyobb sporteseményének, a nyári olimpiának adjon otthont. A megnyitóünnepséget július 26-án rendezik majd, és egészen augusztus 11-ig lesznek majd versenyek. Ha esetleg erről lemaradnánk, látogassuk meg az augusztus 28-án kezdődő paralimpiai játékokat.

​Egyél egy új gasztro-fesztiválon egy távoli izlandi szigeten!

Fotó: Shutterstock

Westman-szigetek, Izland

A Westman-szigeteken rendezett Matey Seafood Festival a legjobb nemzetközi szakácsokat hívja meg, hogy átvegyék az irányítást a helyi éttermek konyháiban. Ők évről évre kiváló, jól átgondolt ételkülönlegességeket készítenek a helyi alapanyagokból. A fesztivált idén harmadik alkalommal rendezik meg, 2024. szeptember 5. és 7. között.

​Utazz felújított retró vonatokon Olaszországban!

Fotó: Shutterstock

Liguria, Olaszország

Az olasz nemzeti vasúthálózat, a Ferrovie dello Stato Italliane tavaly nyáron bejelentette, hogy kifejezetten turistáknak szánt vonatai a nagyobb városokból a vidéki régiókba és egyedülállóan szép természeti területekre szállítják majd az utasokat, ráadásul néhány igazán gyönyörű, régies kocsival felszerelve. Háromféle új szolgáltatás lesz elérhető: luxus, expressz és a pénztárcabarátabb „omnibus-regionali.”

AMI MÉG ÉRDEKELHET