10 szállás, amit nem gondoltak komolyan

Kastély vagy beagleház? Az Airbnb nem viccel

Fotó: Airbnb

Ahogy más hirdetési portálokon, úgy az Airbnb-n is lehet találni szuper fogásokat, és hát... kissé furcsa/pofátlan/elképesztő ajánlatokat. Van, ahol az árral szálltak el, van, ahol a stílussal lőttek túl a célon, de az biztos, hogy ezt a 10 találatot érdemes megnézni! Te lefoglalnád?

Igaz, most egy szimpla utazás megszervezése is izgalmas és kihívásokkal teli: rengeteg szabálynak kell megfelelni, igazolásokat intézni, PCR-tesztre menni, de ha ennyi izgalom nem lenne elég, akkor a szállások között is találhatunk olyanokat, amelyek kalandosabbá teszik a nyaralást. Mit nekünk reptéri késés vagy elvesztett orvosi igazolás, ha egy pónival lakhatunk a pajtában vagy repülőből kialakított apartmanban alhatunk?

1. Lakóautó. Ja nem, lakórepülő.

Fotó: Airbnb

Bizonyára te is sokszor aludtál már repülőn, de nem kisgépből kialakított „lakórepülőn"! Ez a franciaországi, Saint-Michel-Chef-Chef-i szállás egy teljesen felszerelt apartman, olyan, mint egy lakóautó, csak éppen nem gurul. Egy éjszaka ára ezen a bizarr repcsin 108 dollár.

2. Üdv az étkezőkocsiban!

Fotó: Airbnb

Ez a 2 fős, 1 hálószobás elsőosztályú vonatkocsiból átalakított angliai (Lake District Nemzeti Park) szállás egy igazi kuriózum. Kellemes beltér, csodás környezet, ahol még a történelem is megérint, hiszen egy 50-es évekbeli vonatkocsiban alhatunk, amelyet korhű stílusban újítottak fel. A vonatos szállás egy éjszakára 197 dollár.

3. Szánkód van?

Fotó: Airbnb

Ha már hiányolod a hideget, akkor tervezd meg a téli vakációdat: ez a lappföldi, 6 fős iglu szuper lehet egy baráti vagy családi kiruccanáshoz. Csak kilépsz a hókunyhó ajtaján és eléd tárul a sarki fény. A finnországi Lucky Ranchen ez a szállástípus 88 dollár egy éjszakára.

4. Ki szuszog a fülembe?

Fotó: Airbnb

Az utóbbi 10 évben nagyon divatos pajtákat átalakítani kisháznak vagy szállásnak, na de állatokkal? Ez az Airbnb-szállás kizárólag nagy állatbarátoknak való, hiszen a szépen átalakított pajtán osztozkodnunk kell a 10 éves mini pónival, Basillel. A nottinghamshire-i tanyán épült furcsa szállás 4 fős és főleg olyan családoknak ajánlják, ahol vannak kicsi gyerekek, akiknek szüleik szeretnék megmutatni a vidéki élet szépségeit. Egy éjszakára 200 dollárt kérnek a szállásért.

5. Mindannyian a tengerből jöttünk...

Fotó: Airbnb

A mexikói Isla Mujeresben van ez a kagylóformájú luxusvilla. A Casa Caracol nevű szállás 2 hálószobás, ideális egy 4 fős családnak. A cancúni reptértől 20 perces autóutat kell csak megtennünk, hogy elérjük ezt a szikla tetejére épített tengeri tematikájú szállást – nemcsak kívül, belül is minden kagylóformájú.

6. A teraszon zebrák legelnek

Fotó: Airbnb

Ez a dél-afrikai 2 hálószobás magánszállás tökéletes arra, hogy napokig csak a természetet figyeljük. A szálláson van fürdőszoba, konyha, terasz és egy úszómedence is, ahonnan csendben figyelhetjük az elvonuló zebrákat, vándorantilopokat és zsiráfokat. A szafariszállásért egy éjszakára 150 dollárt kell fizetnünk.

7. Wilton-kastély

Gondoltad volna, hog Airbnb-n kivehetsz egy egész palotát? Tiéd lehet egy egész 19. századi kastély egy éjszakára 1600 dollárért, és ez a kastély még nem is kifejezetten luxusszállás, csak egy elegáns szálláshely. 14 vendégnek, 7 hálószobával kényelmes szállás, de nincs személyzet, azaz a menő konyhában neked vagy a társaságnak kell főzni. A kastély Írországban van, csodálatos, változatos természeti adottságokkal.

8. A semmi közepe

Fotó: Airbnb

Ez a dél-kaliforniai minimalista nyaraló a Joshua Tree Nemzeti Parktól csak fél óra autóútra van és kb. ennyit is tud, azon kívül, hogy elképesztő a dizájnja. A 2 szobás, 4 fős Off-grid itHouse névre keresztelt szállás minden négyzetcentimétere pontosan megtervezett és szépen kivitelezett. Az üvegfalakon egész nap bámulhatjuk a sivatagot, még a hálószobák is a sivatagi növényekre néznek. Digitális detoxhoz, teljes elvonuláshoz tökéletes, minimum 3 éjszakára bérelhetjük ki, ami 2000 dollárba kerül.

9. Bakancsház

Fotó: Airbnb

És akkor jöjjön e sok szépség után egy vizuális katasztrófa, a The Boot nevű, csizma alakú ház, amelyet mesebeli szállásként hirdetnek. Enteriőr terén egyébként nem ilyen rossz a helyzet, mint ahogy a homlokzat alapján gondolnánk. Az új-zélandi csizmaház a Kahurangi Nemzeti Park közelében van, tehát gyerekes, természetjáró családoknak akár remek szállás lehet. Ez a ház egy éjszakára 210 dollár.

10. A kutyafáját!

Fotó: Airbnb

Ha csizmaház lehet, akkor kutya alakú is! Ez az idahói szállás tökéletes egy 4 fős családnak, és talán nem meglepő, de a család kutyusának is, hiszen kutyabarát szállás. Ahogy a külsőre, úgy a belsőre is kutyás dizájn jellemző, minden csont vagy ebformájú, de legalább a kutya fejéből szuper panoráma nyílik a közeli hegyekre... Egy éjszaka 132 dollárba kerül.

AMI MÉG ÉRDEKELHET