História vlaku Orient Express

Prejdite si spolu s nami historickú cestu, ktorú do dnešných čias prekonal najlegendárnejší vlak sveta, Orient Express.

Foto: Belmond


1883: ZAČIATKY

Foto: Belmond

Pôvodný vlak pod názvom Orient Express premával na trase Paríž-Istanbul a jeho technické vybavenie spĺňalo náročné požiadavky vtedajších čias. Spájal Európu s rozprávkovým Orientom. Jeho trasa sa od roku 1977 viackrát zmenila, postupne ju skracovali a v roku 2009 spojenie definitívne zrušili.

1982: ZNOVU NA TRATI

Foto: Belmond

Vlak Venice Simplon-Orient-Express spoločnosti Belmond sa zaradil medzi najelegantnejšie a najdrahšie luxusné linky na svete. S dôkladne premysleným odkazom na slávneho predchodcu sa stal ikonou prepychu. Sedemnásť vynovených tmavomodrých vozňov dodnes premáva na trasách Londýn – Benátky a Paríž – Istanbul.

2024: SLADKÝ ŽIVOT PO TALIANSKY

Foto: Accor

Spoločnosť Accor sa rozhodla využiť rastúci záujem o cestovanie vlakom s príchuťou luxusu a nostalgie a prišla s nápadom na novú linku. Orient Express La Dolce Vita vzdáva hold primárne Taliansku, keďže bude prechádzať cez 14 regiónov slávnej čižmy. Medzi jej cieľmi sú aj ďalšie svetové top destinácie – Paríž, Istanbul a Split.

2024: UŽ AJ HOTELY

Foto: Accor

Spoločnosť Accor otvorí prvý hotel pod značkou Orient Express v Ríme, a to pod názvom La Minerva. Druhým v rade bude Palazzo Doná Giovannelli v Benátkach s 45 izbami. V hoteloch najvyššej kvality sa skĺbi súčasný luxus s eleganciou minulého storočia. Počnúc hotelovou budovou cez zariadenie izieb a spoločných interiérov až po ponuku reštaurácií bude všetko spĺňať tie najvyššie nároky a očakávania.

2024: TO NAJLUXUSNEJŠIE

Foto: Accor

Súprava so 17 vynovenými vozňami, ktorá vysoko prečnieva nad konkurenciou, bude premávať dvakrát ročne. Nostalgie-Istanbul-Orient-Express bude tým najluxusnejším, čo môžete na železnici zažiť. Počas viacdňového dobrodružstva na koľajniciach vás čakajú služby zodpovedajúce 21. storočiu.

AMI MÉG ÉRDEKELHET