Inkább ülünk egy macska, mint egy gyerek mellé

Csak gyerek mellé ne!!

macska
Fotó: Shutterstock

Mindenki tudja, hogy a gyerekeknél még a macskák is kevésbé idegesítőek. Kevesebbet nyávognak, okosan néznek, és nem tesznek fel kellemetlen kérdéseket. Nem is csodálkozhatunk tehát annak a felmérésnek az eredményén, ami megmutatta, hogy a repülőn még háziállat mellé is szívesebben ülünk, mint egy gyerek mellé. Kérdés, hogy a megkérdezettek vajon gondoltak-e a terápiás kígyókra, patkányokra és pókokra is mint úti társ.

Az Upgraded Points új tanulmánya megerősíti azt az általános nézetet, miszerint a repülőutak során sokan nem szívesen látnak maguk mellett sem kisállatot, sem kisgyereket. Ez utóbbi olyannyira beigazolódott, hogy a felmérés szerint még a nem háziállat-tulajdonosok 57%-a is inkább egy kiskedvenc mellé ülne, mint egy gyerek mellé – írja Thrillist.

Bár ugyanennek a csoportnak a preferenciája kétségtelenül azt jelzi, hogy egy kisállattal jobb utazni, a megkérdezettek 43%-a kihangsúlyozta, hogy a háziállatokkal való utazás sem mentes a kihívásoktól.

Fotó: Pixabay

Segítség, egy gyerek!!

Figyelmedbe ajánljuk: A parfümjük miatt függeszthetnek fel pilótákat

Fotó: Shutterstock

Illusztráció

Az ideális sorrend összességében valahogy így nézhet ki a legtöbb utazó számára:

  1. sem háziállat, sem gyerek;
  2. háziállat;
  3. gyerek.

A 2023 szeptemberében készült felmérés több érdekességre is rávilágított. Többek közt arra is, hogy a háziállat-tulajdonosok 85%-a szembesült már utazási kihívásokkal vagy korlátozásokkal, amikor kiskedvencét magával vitte.

Az állattartók egyharmada viszi el szívesen nyaralni magával szőrös barátját, viszont a megkérdezettek csupán 17%-a veszi figyelembe egy helyszín állatbarát jellegét, amikor utazást tervez. A válaszadó állattulajdonosok közel kétharmada jelezte, hogy akár többet is fizet a háziállatbarát szálláshelyekért és szolgáltatásokért.

A különböző piaci igényeket egyes légitársaságok már figyelembe vették, így az egyre több állatbarát hely mellett már gyerekmentes zónákat is kínálnak a járatokon. Már csak az a kérdés, hogy mikor indul a férfimentes, a nőmentes, a kövérmentes, a parfümmentes és egyéb mentes választási lehetőség a járatokon. Esetleg lehet választani csúnya stewardesses helyeket?

AMI MÉG ÉRDEKELHET