Kam za motorkami v júni 2023

Na začiatku leta je motocyklová sezóna v plnom prúde a mesiac jún bude doslova nabitý rôznymi podujatiami. Športové súboje na asfalte, ale aj v teréne budú parádnym diváckym zážitkom. Môžete sa tešiť nielen na slovenskú špičku, na Slovensko tento mesiac zavítajú aj majstrovstvá Európy, ba dokonca majstrovstvá sveta!

Foto: Štefan Svitko Fanclub

Nezabudnite načerpať energiu za zážitkami na čerpacích staniciach Slovnaft, kde nájdete pre seba lahodnú kávu a chutné občerstvenie z ponuky Fresh Corner a natankujete to najlepšie aj pre svoj motor - prémiové palivá EVO Plus s trojitým efektom.

03. jún: Silné motory podporujú slabé svaly

Foto: Motofan.sk

Už viac ako desaťročie je podujatie „Silné motory podporujú slabé svaly“ sprievodnou akciou verejnej zbierky Belasý motýľ. Charitatívna akcia určená na podporu ľudí s vážnym nervovo svalovým ochorením – dystrofiou sa bude konať aj tento rok 3. júna pred bratislavským obchodným centrom na Zlatých pieskoch. Pre myšlienku „Silné motory podporujú slabé svaly” sa nadchli mnohí motorkári a počet účastníkov každoročne rastie. Zraz motorkárov bude o 10.30, následne o 12.00 odštartuje spoločná jazda Bratislavou!

Tak ako naše silné motory potrebujú kvalitné palivo, tak ľudia s nervovo svalovými ochoreniami potrebujú našu pomoc a podporu aj pri takej zdanlivo jednoduchej činnosti, akou je „obyčajné“ dýchanie...

03. - 04. jún: Majstrovstvá Európy a Majstrovstvá Slovenska v motokrose, Veľké Uherce

Foto: Erik Nechala

Vo Veľkých Uherciach sa počas prvého júnového víkendu stretne nielen slovenská, ale aj európska motokrosová špička. Môžete sa tešiť na Majstrovstvá Európy v motokrose žien, Majstrovstvá Európy mladých pretekárov tried EMX65 a EMX85 a taktiež Medzinárodné majstrovstvá SR MX Open. Určite sa máte na čo tešiť, preto ak máte radi adrenalín, vôňu benzínu a napínavé súboje motoriek v teréne, vo Veľkých Uherciach si prídete na svoje.

23. - 25. jún: Majstrovstvá Slovenska v cestných pretekoch motocyklov, letisko Žilina

Foto: R. Karnok

Medzinárodné motocyklové preteky na letisku v Žiline privítajú dvesto pretekárov z 8 európskych krajín, ktorí budú bojovať o body do slovenského a českého šampionátu cestných motocyklov od 125 cm3 po superbiky. Nebudú chýbať veterány a divácky veľmi atraktívne preteky sajdkár. Na letisku v Hričove sa konali cestné preteky už v 70. rokoch, po roku 2001 nasledovala dlhá dvadsaťročná pauza a novodobá história týchto pretekov sa začala písať v roku 2021.

25. jún: Medzinárodné majstrovstvá Slovenska v motokrose, Sverepec

Foto: Motofan.sk

Tretí diel seriálu majstrovstiev Slovenska v motokrose bude hostiť legendárne Národné kroscentrum vo Sverepci. Krásna prírodná trať ponúka celé dianie ako na dlani, nechýbajú strmé výjazdy, dlhé zjazdy a skoky, ktoré k motokrosu neodmysliteľne patria. Toto podujatie priláka nielen kompletnú slovenskú špičku, ale aj kvalitných jazdcov z okolitých krajín, čo sľubuje napínavé súboje a kvalitný športový zážitok.

30. jún – 02. júl: Majstrovstvá sveta v endure, Gelnica

Foto: GasGas

Svetový šampionát v enduro bude mať opäť zastávku aj na Slovensku. Piaty diel seriálu MS bude hostiť Gelnica na východe Slovenska. Jazdci a diváci z celého sveta sem zavítajú na prelome júna a júla. Skvelá šou čaká na divákov už od piatka večera, keď sa uskutoční atraktívny Super test. Počas soboty a nedele čaká na jazdcov niekoľko desiatok kilometrov dlhý okruh, ktorý spestria merané enduro testy, cross testy a extrem testy.

AMI MÉG ÉRDEKELHET