Plánujete citybreak vo februári? Tieto 3 mestá vás vyjdú najlacnejšie

V týchto prípadoch sa oplatí nielen letenka.

Foto: Shutterstock

Lacné cestovanie je iba sčasti záležitosťou priaznivej ceny letenky: hoci vo februári nájdete spiatočné lety do Spojeného kráľovstva, Belgicka, Holandska, Francúzska i do Írska za 25-30 eur, na týchto miestach vás vyjde adekvátne ubytovanie relatívne draho. Existujú však menej známe destinácie, kde priemerná cena hotelov je neuveriteľne nízka, navyše sa môžu pýšiť zaujímavými pamiatkami a výbornou gastronómiou. Tu sú tri z nich.

Tirana, Albánsko

Foto: Shutterstock

Podľa portálu Express je Albánsko v súčasnosti jedna z najlacnejších európskych destinácií. Podľa portálu Skyscanner nájdete spiatočnú letenku z Budapešti do tejto krajiny na Balkáne už za 26 eur. Albánsko má iba jedno letisko, takže priletíte do hlavného mesta, Tirany. Tento termín môže byť skvelým obdobím na objavovanie krajiny, keďže mimo sezóny je cestovanie ešte lacnejšie ako zvyčajne.V Tirane si môžete zarezervovať kvalitné, štvorhviezdičkové hotely už za 50 eur na osobu a noc. Táto krajina je ešte stále akoby pod radarom, avšak stáva sa čoraz populárnejšou medzi uvedomelými cestovateľmi. Nie je to žiadne prekvapenie, lebo z roka na rok sa objaví na čele rôznych rebríčkov vďaka neprekonateľne dobrému pomeru ceny a kvality, čistým plážam a rušnému nočnému životu.

Solún, Grécko

Foto: Shutterstock

Zima je dokonalý čas, aby ste spoznali Solún, po Aténach druhé najväčšie mesto Grécka. Spiatočné letenky z Bratislavy stoja vo februári 39 eur a cena ubytovaní s tromi hviezdičkami pre dve osoby sa pohybuje okolo 80 eur na noc. Časopis Condé Nast Traveller nedávno zaradil Solún na rebríček 22 najviac podcenených európskych miest a hoci ho navštívi čoraz viac ľudí, stále nie je taký populárny ako Atény, pritom vďaka kultúrnej scéne a svetovej gastronómii by k nim mohol byť výhodnou alternatívou.

Skopje, Severné Macedónsko

Foto: Shutterstock

Zhruba polmiliónové Skopje je vo februári tiež neuveriteľne lacnou voľbou: spiatočnú letenku dostanete už za 25 eur, za štvorhviezdičkový apartmán zaplatíte 45 eur. Len na porovnanie: v Bratislave v tomto období stoja ubytovania s podobným vybavením dvakrát toľko, kým v Paríži štyrikrát toľko. Cesta do Skopje vás vyjde tak lacno, že mesto v rôznych anglických publikáciách pravidelne získava titul najlacnejšej európskej destinácie. Ďalším plusom je, že Skopje je vyslovene „kompaktné mesto“, nebudete teda míňať ani na hromadnú dopravu, všetko je v pešej dostupnosti.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET