Ha a világ legjobb tésztáit ennénk, ebbe a városba kell elutaznunk

Már egy tányér carbonaráért megéri ellátogatni Olaszországba!

olasz ételek az asztalon

Ha tészta, akkor Olaszország. Nem árt viszont pontosítani, hol kaphatjuk meg valóban a legautentikusabb ízélményt. Alábbi cikkünkben eláruljuk, merre induljunk, ha a világ legfantasztikusabb tésztáit szeretnénk megkóstolni.

Olaszország rendelkezik a világ egyik, ha nem a legközkedveltebb konyhájával. Így országszerte csodálatos tésztákat kóstolhatunk, mégis ha a világ legtökéletesebb tésztáit keressük, egyenesen az ország fővárosa, Róma felé kell vennünk az irányt.

www.instagram.com

Bár az egész városban szinte végtelen lehetőség áll előttünk, ha enni szeretnénk, a központi pályaudvar körüli régió az egyik olyan környék, ahol jobbnál jobb tésztás helyek várnak majd ránk.

Ez is érdekelhet: Mit evett Ötzi? 10 étel, amiket évezredek óta fogyasztunk

Vegyük például a Culinariát. A pályaudvartól mindössze 250 méterre fekvő étteremben mindössze 23 euróért kaphatunk egy klasszikus carbonarát és egy pohár pezsgőt. Nincs ok kételkedésre, a több mint 3800 értékelésből származó 9,3-as eredmény magáért beszél.

Aztán akár a Ristorante Minoba is betérhetünk, amely körülbelül ugyanolyan távolságra fekszik az állomástól, mint az előbb említett hely. Ez az étterem meghitt légkört kínál, továbbá itt kapható a világ egyik legjobb carbonarája.

Egy másik kulturális világváros: Pizza vagy pasta? Milánó meglepő ízei

www.instagram.com

Öt perc sétára innen található a Strada Romana nevű étterem, míg egy kicsit lejjebb az Osteria Lecri, ahol bármikor kaphatunk egy hagyományos carbonarát mindössze 11 euróért, olvasható az Express cikkében.

Mindez csak néhány volt a legtökéletesebb helyek közül.

A városban azonban még számos csodálatos tésztázós helyet találhatunk – kezdve a menő Trastevere negyedtől egészen a Centro Storico, a Monti és a Pigneto negyedekig.

AMI MÉG ÉRDEKELHET