Najlepšie maďarské aquaparky (nielen) pri našich hraniciach

Ak radi cestujete s deťmi za zábavou spojenou s vodou, aquaparky v Maďarsku dostupné ľahko z Bratislavy či juhozápadného Slovenska. Dali sme preto dokopy zoznam aquaparkov v Maďarsku, ktoré sú ľahko prístupné aj pre našinca a garantujeme, že deťom bude meraná stáť cesta za to. Cestou späť už budú spať od únavy.

Foto: Aquariusspa.hu


Flexum Thermal & Spa – termálne kúpele Mosonmagyaróvár

Foto: Flexum Thermal & Spa

Hraničný priechod: Rajka, vzdialená cca 18 km

„Termály“ sa nachádzajú iba pár kilometrov od slovenských hraníc. V posledných rokoch prešli obnovou a návštevníkom ponúkajú 7 vynovených bazénov: sedacie, plavecké i wellness bazén. Liečivá voda v nich má vysoký obsah soli, horčíka, vápnika a fluóru, pôsobí priaznivo pri ochorení pohybového ústrojenstva, dýchacích ciest, žalúdka i čriev.

Pokiaľ ste milovníkmi doplnkových služieb ako sú hydroterapia, vodoliečebný kúpeľ, liečebná a osviežujúca masáž, saunový svet či elektroterapia, iste si prídete na svoje. Liečebné a termálne kúpele sú otvorené celoročne a pre tých najmenších ponúkajú obľúbený spray park s fontánkami, šmýkačky, detský bazén s hĺbkou 0,85 m a tiež bazén pre batoľatá s hĺbkou 0,35 m.

Aquapark a kúpele Rába Quelle – Győr

Foto: Vízi Élménypark és Gyógyfürdő Győr

Hraničný priechod: Medveďov, vzdialený 14 km

Tento novo zrekonštruovaný celoročne otvorený komplex je prvý 7-hviezdičkový vodný park na svete s morskou tematikou. V poslednom období prešiel rozsiahlou rekonštrukciou, ktorej výsledkom je 4,5 hektára vodnej zábavy v 21 bazénoch a exkluzívny japonský saunový svet. Termálna voda vyviera z hĺbky až 2000 metrov a má teplotu 67˚C. Hlavnou atrakciou je vysoká 32 metrová veža v tvare sifónu na vodu, na vrchol ktorej vás vyvezie výťah a vy sa môžete pokochať panoramatickým výhľadom. Z unikátnej veže vedú do vody 4 tobogany.

Jaskynné kúpele Miskolctapolca – Miskolc

Foto: Miskolctapolca Barlangfürdő

Hraničný priechod: Milhosť, vzdialený 75 km

Tento prírodný klenot je už od 16. storočia známy priaznivými účinkami na zdravie. Unikátna jazerná jaskyňa, ktorú voda vytvárala tisícky rokov z tvrdých vápencových skál v súčasnosti slúži ako jaskynné kúpele. Takmer 3,6 hektárový areál kúpaliska Miskolctapolca s parkom ponúka 2 termálne bazény s teplotou 33 - 35 °C, rímsky bazén, bazén „hviezda“ s teplotou 32 °C a dva ďalšie bazény s teplotou 29 - 30 °C. Vonkajšie bazény pozostávajú z 3 detských bazénov, zážitkového bazéna „Jazerné kúpalisko“ a plaveckého bazéna. Okrem kúpania sa môžete tešiť aj na wellness - saunu, masáže i hydroterapiu.

Liečebné kúpele Slané Jazero – Nyíregyháza

Foto: Aquariusspa.hu

Hraničný priechod: Milhosť, vzdialený 100 km

V areáli liečebných kúpelov nájdete Auqapark Aquarius a termálne kúpalisko Parkfurdo, či ďaľšie kúpele a dokonca i kúpeľný dom. Aquapark sa pýši zážitkovým a termálnym svetom s množstvom bazénov, kanálom s divokou vodou a viacerými toboganmi. Okrem toho si tu užijete saunový či detský svet s detskými bazénmi s rozličnou hĺbkou a tropickou odpočinkovou časťou. Na termálnom kúpalisku Parkfurdo celkovo nájdete osem bazénov, vrátane plaveckého bazéna, zážitkového bazéna, detského bazéna, či jacuzzi.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET