Európske hádzanárske majstrovstvá mužov prichádzajú aj na Slovensko

Chýba vám počas zimných mesiacov vzrušenie zo športového zápolenia a možnosť fandiť Slovensku? Od 13. januára sa vyberte do Košíc, kde budete mať túto možnosť vďaka tomu, že Slovensko hosťuje spolu s Maďarskom Majstrovstvá Európy mužov v hádzanej 2022.

Foto: Slovenský zväz hádzanej

Od trinásteho januára sa môže fandenie začať naplno. Začínajú sa totiž Majstrovstvá Európy mužov v hádzanej 2022, kde sa po desiatich rokoch predstaví aj Slovensko. A na Slovensku sú aj dve z piatich miest, kde sa samotný šampionát bude konať.

EHF EURO 2022

Foto: Slovenský zväz hádzanej

Hádzanárske majstrovstvá Európy sa odohrajú od 13. do 30. januára 2022 v celkovo piatich mestách, z toho v troch v Maďarsku: v Budapešti, Debrecíne a Szegede. Na Slovensku, kde aktuálne opatrenia povolili 25 % obsadenosť štadiónov pre fanúšikov, sa zápasy odohrajú na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave a tiež v košickej Steel Arene. Tá je pre našich fanúšikov najpodstatnejšia, keďže tam v skupine F po desiatich rokoch nastúpi aj slovenská mužská reprezentácia. Odohrá tam tieto zápasy, ktoré rozhodnú o prípadnom postupe zo skupiny:

  • štvrtok 13. 1.: 20.30 h Slovensko – Nórsko
  • sobota 15. 1.: 18.00 h Slovensko – Litva
  • pondelok 17. 1.: 18.00 h Slovensko – Rusko

Počas druhej polovice januára nebude núdza o dramatické momenty, napínavé zápasy a krásne góly. To všetko môžete zažiť aj naživo, no treba dodržiavať stanovené nariadenia: mať prekryté horné dýchacie cesty respirátorom, byť zaočkovaní minimálne dvoma dávkami, prípadne byť do 180 dní po prekonaní ochorenia Covid-19. Ďalšou možnosťou je sledovať zápasy v televízii, kde ich ponúkne program RTVS Šport v priamych prenosoch.

Významná udalosť so silnou podporou

Foto: Slovenský zväz hádzanej

Partnerom majstrovstiev Európy EHF EURO 2022 je aj MOL, materská spoločnosť Slovnaftu. Už dlhé roky je stabilnou oporou nielen mužských a ženských reprezentačných hádzanárskych tímov. „Slovenský zväz hádzanej je hrdý na to, že náš dlhoročný partner – spoločnosť Slovnaft ako člen Skupiny MOL, sa stala partnerom ME 2022 v hádzanej mužov. Jednak to dokazuje, že aj spoločnosť z tohoto regiónu sa môže stať partnerom jedného z najvýznamnejších športových podujatí, aké sa konajú v Európe. Pevne veríme, že organizácia majstrovstiev Európy bude aj vďaka takémuto partnerovi v čo najlepšom poriadku a fanúšikom poskytne čo najviac zábavy a radosti,“ uviedol prezident Slovenského zväzu hádzanej, Jaroslav Holeša.

Slovnaft už päť sezón podporuje najvyššiu českú a slovenskú hádzanársku súťaž žien pod názvom MOL liga a päť rokov spoločnosť podporovala aj najvyššiu slovenskú súťaž v hádzanej mužov – Slovnaft Handball extraligu. Slovenskú hádzanársku reprezentáciu mužov podporuje Slovnaft z pozície generálneho reklamného partnera.

Prestížna udalosť

www.youtube.com

Men's EHF EURO 2022

Pätnásty kontinentálny majstrovský šampionát prinesie rýchly, akčný a vizuálne atraktívny šport pre slovenských fanúšikov, aj tých, ktorí hádzanú ešte len objavujú. Spomedzi 24 tímov budete môcť sledovať aj obhajcu titulu Španielsko, ktoré si v základnej skupine E zahrá na bratislavskom štadióne. Veľké očakávania sú aj od svetového šampióna Dánska, ktoré si bude prepracovávať postup zo skupiny z Debrecínu. Semifinálové a finálové zápasy sa odohrajú v Budapešti. Semifinále sa hrá 28. 1. 2022 a o majstrovi Európy sa rozhodne 30. januára v zápase začínajúcom sa o 18. hodine.

AMI MÉG ÉRDEKELHET