Mešká vám let? 7 tipov ako využiť čas strávený čakaním

Záleží však aj od toho, na aké letisko vás to zaveje.

Foto: Shutterstock

Od čias, keď sa objavili nízkonákladové letecké spoločnosti a extrémne atmosférické javy sa stali častejšími, je čoraz bežnejšie, že človek neletí vždy vtedy, keď pôvodne plánoval, a to z dôvodu meškania, zrušenia letu alebo prekročenia kapacity rezervácií. Ak ste však neboli pripravený na čakanie a dokonca cestujete i s deťmi, možno sa vám bude hodiť zopár tipov, vďaka ktorým s úsmevom prekonáte tých pár hodín.

1. PONORTE SA DO SVETA ZVUKOV

Foto: Shutterstock

Nájdite si na letisku miesto, kde si môžete nabiť svoj telefón, pohodlne sa usaďte, a hľadajte na svojom telefóne zaujímavé a zábavné podcasty. Pri počúvaní nejakého dynamického podcastu plynie čas rýchlo a našťastie, dnes už je z nich obrovský výber. Navyše si môžete vyberať podcast aj podľa témy. Ak máte náladu na niečo iné, stiahnite si audioknihu, pravda, ak ste si už predtým vopred nepripravili elektronickú či klasickú knihu.

2. KONEČNE JEJ/MU ZAVOLAJTE!

Nadišiel čas, aby ste konečne zavolali niekomu z rodiny, známej/známemu či kamarátke/kamarátovi, s ktorými ste sa už dlhší čas nemohli poriadne porozprávať. Ak je meškanie dlhé, bude to príležitosť na podrobné prediskutovanie všetkého možného. Ešte lepšie bude, ak prekvapíte svojho dávno nevideného blízkeho videohovorom.

3. POZRITE SI NIEČO!

Buďte predvídavý a stiahnite si do svojho smartfónu alebo tabletu zopár filmov, ktoré môžete sledovať aj offline. Ak je na letisku silné Wi-Fi, oplatí sa aj streamovať.

4. HĽADAJTE DVOJNÍKOV CELEBRÍT!

Alebo samotné celebrity. Samozrejme, je menej pravdepodobné, že na letisku narazíte na hviezdy, ale aj to sa môže stať! Či už čakáte sami alebo v skupinke, hľadajte pohľadom dvojníkov slávnych ľudí. Neuveríte, koľko „klonov“ sa potuluje po letiskách a aj smiech bude zaručený.

5. HĽADANIE POKLADOV S DEŤMI

Foto: Shutterstock

Ak musíte čakať s malými deťmi, zaobstarajte si pár kúskov čokolády, lízanky, žuvačky, malé hračky, ktoré môžete schovať do oblečenia, do vreciek batožiny alebo na rôznych miestach čakárne. Vyzvite deti, aby hľadali poklady. Tým neupútate len ich pozornosť, ale donútite ich aj k potrebnému pohybu.

6. OBCHÁDZKA PO OBCHODOCH

S deťmi sa môžete zahrať dokonca aj v duty-free shope: môžu napríklad dostať za úlohu nájsť najdrahší parfém či najzaujímavejší šperk. Ak však nechcete, aby vás táto hra vyšla príliš draho, vysvetlite im vopred, aby sa uvedených vecí nedotýkali, len vám ich ukázali!

7. RELAXAČNÉ SLUŽBY

Na veľkých letiskách existujú bezplatné aj platené služby, ktoré majú za cieľ uľahčiť život pasažierom čakajúcim na svoj let. Na mnohých miestach je takouto možnosťou izba či domček na hranie pre deti, pričom pre dospelých sú k dispozícii relaxačné služby. Veď komu by nepadla dobre relaxačná masáž medzi dvoma dlhými letmi?

AMI MÉG ÉRDEKELHET