Kam za motorkami v septembri

September je priateľ motocyklistov. Horúčavy pominuli, do zimy je ešte ďaleko... Nastal ideálny čas vychutnať si profesionálnu pretekársku dráhu, na ktorej si okrem voľných jázd vyskúšate aj amatérske preteky.

Foto: Motofan.sk

Za historickými strojmi môžete vyraziť na podujatie Považskobystrický motocykel. Tradičné stretnutie milovníkov motocyklov opäť privíta účastníkov nielen zo Slovenska. S nastupujúcou jeseňou sa naplno rozbiehajú aj súboje v teréne. Na motokrosových tratiach bude nabitý hlavne prvý septembrový víkend, vďaka sviatku predĺžený na tri dni.

Na ceste za motocyklovými zážitkami načerpáte energiu na čerpacích staniciach Slovnaft – pre seba lahodnú kávu a chutné občerstvenie z ponuky Fresh Corneru a pre motor – vášho parťáka na cestách– prémiové palivá EVO Plus s trojitým efektom.

Akčný začiatok mesiaca nielen s motorkami máte na dosah.

1. 9. 2023: POWER FEST na Slovakia Ringu

Foto: Motofan.sk

Už prvý septembrový deň na okruh Slovakia Ring zavítajú silné motorky, ale aj autá. Legendárny POWER FEST aj teraz ponúkne celodenný rev motorov a dym spálených pneumatík. Účastníkov čakajú šprinty na vzdialenosť 304,8 m (1000 stôp) zaradené do seriálu SMF aj SAMŠ. Okrem toho siedme kolo seriálu Autoslalomshow cup 2003. Návštevníci tu uvidia aj viaceré sprievodné súťaže a zábavné disciplíny. Vstupné je 15 eur, deti do 10 rokov majú vstup zadarmo. Divákom bude počas celého dňa sprístupnený paddock, boxová ulička, tribúna aj terasa s výhľadom na cieľovú rovinku.

Viac na dragracing.sk

2. 9. 2023: Považskobystrický motocykel

Foto: Veterán Manín

Považské strojárne v Považskej Bystrici boli svetoznáme výrobou motocyklov. Manety, Tatrany, Pioniere, Mustangy či Babetty ešte stále stretávame na cestách, aj keď dnes sú vzácnosťou. V meste na Považí si slávnu históriu pravidelne pripomínajú, napríklad aj podujatím Považskobystrický motocykel. Stretávajú sa tu majitelia a priaznivci týchto legendárnych strojov, máte možnosť vidieť tu zachované kúsky v originálnom stave, ale aj rôzne úpravy či prestavby. Nejde pritom len o prehliadku veteránov, účastníci sa zapájajú do rôznych súťaží, ako je jazda zručnosti či jazda pravidelnosti. Nechýba ani veľká spanilá jazda ulicami mesta. Na svoje si prídu nielen priami účastníci, ktorí sem každoročne dorazia z celého Slovenska, ale aj diváci, ktorí majú vstup zadarmo. Tohtoročný Považskobystrický motocykel je venovaný 40. výročiu výroby mopedu Babetta M210, začína sa v sobotu 2. septembra o 10.00 pred kinom Mier.

Viac na www.veteran-manin.eu

3. 9. 2023: Slovenský pohár v motokrose + regionálny pohár východ – Žaškov

Foto: SMF

V septembri nás čaká aj bohatá nádielka súbojov v teréne, konkrétne na motokrosových tratiach. Zatiaľ čo oficiálne Medzinárodné majstrovstvá Slovenska MX Open vyvrcholili v auguste, v plnom prúde je seriál Slovenského pohára (SP) a regionálne poháre (RP). Už v prvý septembrový víkend sa motokrosová šou rozbehne pod taktovkou Štefana Svitka v Žaškove. Podujatie bude súčasťou SP aj RP východ. Týždeň nato, takisto v nedeľu (10. 9), sa SP uskutoční v Gbeloch, súčasťou bude aj RP západ. Na ďalší týždeň, pre zmenu v sobotu (16. 9.), jazdcov SP a RP západ privítajú Šenkvice. Na sklonku mesiaca, opäť v nedeľu (24. 9.), bude SP a RP východ hostiť Levoča.

Viac na www.smf.sk

18. – 19. 9. 2023: Okruhári na Slovakia Ringu

Foto: Motofan.sk

Jazdci, ktorí hľadajú adrenalín, radi zavítajú na dráhu pretekárskeho okruhu. Príležitosť im dáva napríklad agentúra Okruhári. Aj tento rok zorganizovala päť dvojdňových podujatí v priebehu celej sezóny. Finálové kolo je naplánované na 18. – 19. septembra. Okrem voľných jázd si môžete užiť aj amatérske preteky seriálu Piston Cup. Na svoje si príde naozaj každý, jazdci sú rozdelení do viacerých kategórií, báť sa teda nemusia ani menej skúsení začiatočníci. Každý účastník, ktorý si zakúpil účasť aspoň na jednom dvojdňovom podujatí, bude zaradený do žrebovania o nový motocykel Aprilia RSV4 Factory. V septembri tak máte poslednú možnosť odviezť si domov lákavú výhru.

Viac na www.okruhari.sk .

AMI MÉG ÉRDEKELHET