​3 tipy na cestovanie, ktoré sú v skutočnosti lži

Nie všetky rady „odborníkov" sa oplatí počúvať.

Foto: Unsplash

S rozmachom sociálnych médií sa čoraz viac ľudí obáva cestovných „poradcov" bez ohľadu na to, koľko skutočných skúseností s lietaním a/alebo cestovaním do zahraničia v skutočnosti majú. A medzi samozvanými odborníkmi je veľa takých, ktorí svojich nasledovníkov v lepšom prípade dezinformujú a v horšom im dávajú nebezpečné rady – tu sú tri z nich.

Letuška s desaťročnými skúsenosťami, ktorá si želá zostať v anonymite, v článku v časopise Sun uvádza tri populárne rady, ktoré majú viac spoločného s fantáziou ako s realitou.

Prvý falošný mýtus, ktorý koluje internetom, sa týka vody podávanej na palube alebo kávy či čaju z nej. Na mnohých miestach sa môžete dočítať, že „odborníci na cestovanie" radia svojim nasledovníkom, aby nepili vodu, kávu alebo čaj na palube lietadla, pretože nádoby používané na skladovanie pitnej vody sa nikdy alebo len veľmi zriedkavo čistia.

Každá letuška, ktorá tvrdí, že nepije vodu, pravdepodobne klame – všetci ju používame spolu s kávou alebo čajom, aby sme boli počas cesty čulí. Samozrejme, naozaj to nebude tá najkvalitnejšia voda, akú kedy budete piť, ale je veľmi nepravdepodobné, že by spôsobila nejaké zlé účinky. Kľudne si objednajte kávu a o vodu sa nestarajte. Ak je dosť dobrá pre nás, určite bude dosť dobrá aj pre vás

– vysvetlila.

Foto: Unsplash

Existuje ešte jeden mylný názor, ktorý by sme podľa niektorých „odborníkov" mali dodržiavať, pokiaľ ide o hygienu: z nejakého dôvodu sa šíri veľa informácií, že zubné kefky a rôzne toaletné potreby by sme mali pred hotelovým personálom schovávať.

Pochádza to od hostí, ktorí si myslia, že keď nie sú vo svojich izbách, najlepšou zábavou pre upratovačky je čistiť toalety alebo iné predmety ich zubnými kefkami.

Zamestnanci hotela sú vo väčšine prípadov veľmi zdvorilí a chcú, aby ste sa len dobre bavili, takže nie je dôvod, aby si vás takto doberali.

Myslíte si, že by ohrozili svoje živobytie použitím vašich vecí na záchod bez skutočného dôvodu? Ak ste strašne drzý hosť, možno sa vám radi pomstia, ale ak sa správate normálne, nemajú na to dôvod.

Foto: Unsplash

Prvé dve vyvrátenia sú celkom samozrejmé, ale tretie by mohlo zachrániť životy. Mnoho ľudí na internete radí cestujúcim, aby si pred letom vzali lieky na spanie.

Vôbec to neodporúčam, pretože akokoľvek malá je šanca, že v prípade, že počas letu dôjde k núdzovej situácii, môže byť veľmi nebezpečné, ak nie ste bdelí a spíte len napoly. Viem, že mnohí ľudia si chcú počas dlhého letu len zdriemnuť, ale prosím, nikto by nemal siahať po práškoch na spanie

– požiadala letuška čitateľov.

Rôzne tabletky pôsobia na ľudí veľmi odlišne – niektorí ľudia sú napríklad takí ospalí, že aj po pristátí vyzerajú, akoby boli námesační. A ak, nedajbože, musí lietadlo núdzovo pristáť, cestujúci v spacej kóme môžu byť nebezpeční pre seba aj pre ľudí za nimi, ktorí sa tiež snažia čo najrýchlejšie dostať z lietadla

– dodala.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET