5 szuper program New Orleans-ban

A kulturális színkavalkád városa nem éppen unalmasságáról híres.

Fotó: Shutterstock

New Orleans a legizgalmasabb amerikai városok közé tartozik, hiszen a látogató itt egyszerre találja meg a francia, a spanyol, az afroamerikai és a karibi kultúra jegyeit, ami magával ragadó hangulatot kölcsönöz az USA déli részén található településnek.

Audubon Zoo

Fotó: Candice Legge / Shutterstock

Ha kicsit már soknak tűnik a városi forgatag, kitűnő választás a helyi állatkert, ahol gyönyörű, zöld környezetben hűsölhetünk az egyébként roppant párás klímával rendelkező városban. Az állatkerti „sztenderdeken” túl itt akár még ritka fehér aligátorokat is lencsevégre kaphatunk.

Steamboat Natchez

www.youtube.com

New Orleans Steamboat Natchez Evening CruiseA hajóparadicsom lehetőséget kínál arra, hogy különleges perspektívából is megcsodáljuk a várost: különösen a jeles napok környékén készülnek általában kétórás promramot nyújtó, múltidéző gőzhajós kirándulásokkal. Arra számítsunk, hogy az ételek ára a fedélzeten meglehetősen borsos, így a különlegességeket inkább máshol kóstoljuk meg.

Magazine Street

Fotó: William A. Morgan / Shutterstock

A Mississippi vonalát követő, meglehetősen hosszú utcában láthatjuk a legtöbb jellegzetes, színes New Orleans-i házat. Egyedi termékeket kínáló boltokból sincs itt hiány, ha tehát valami igazán különlegeset szeretnénk hazavinni szuvenírként, innen válasszunk ajándékot. Ha pedig megéheztünk a vásárlás és a séta közben, számtalan bárba és étterembe is betérhetünk.

Fesztiválok városa, avagy a Mardi Gras otthona

www.youtube.com

Celebrating Mardi Gras in New Orleans | National Geographic

A New Orleans-i karnevál az Egyesült Államok legrégebbi ismert fesztiválja, amelynek népszerűsége megközelíti a velencei és a riói karneválét. Bár a Mardi Gras a legismertebb esemény, amelyet húshagyókedden rendeznek meg, bármilyen évszakban is járunk erre, egy-egy zenés-táncos utcai rendezvénybe biztosan belefutunk, hiszen minden évben több tucat parádét rendeznek a városban.

City Park

Fotó: Shutterstock

A városi park 1300 hektáros területén találhatunk botanikus kertet, művészeti múzeumot és a gyerekek örömére vidámparkot is. Nemrégiben elkészült itt egy vízi park is, aki pedig aktív pihenésre vágyik, igénybe veheti a tenisz- és golfpályákat, de egy reggeli futás is maradandó élmény lehet a 800 éves tölgyfák árnyékában.

Ínyencségek és furcsa falatok

Van néhány hely és étel, amelyeket mindenképpen fel kell keresni és meg kell kóstolni, ha New Orleansban járunk. A French Marketen, vagyis a francia piacon helyi ételek közül szemezgethetünk; például aligátorhúst, ami elsőre bizarrnak tűnhet, de lényegében a magyar kolbászhoz hasonló ízvilágot takar. Helyi, ikonikus darab a grillezett osztriga, a Po’ Boys névre hallgató, marhahússal és tengeri herkentyűkkel teletömött szendvics, a húsos-rizses kreol ragu, a gumbo vagy a francia behatásból „itt maradt”, egyszerre kóser és vega beignet fánk – hogy csak néhányat említsünk.

A Bourbon Street éttermeit sokan kedvelik, de a kisebb üzleteket és boltokat se hagyjuk ki, ugyanis a karibi, a spanyol és a francia ízekkel is találkozhatunk a város utcáit járva.

AMI MÉG ÉRDEKELHET