3 NOVINKY, KTORÉ MUSÍTE O CHORVÁTSKU VEDIEŤ PRED TOHTOROČNOU DOVOLENKOU

V Chorvátsku už nebudete stáť na hraniciach, zaplatíte tam eurom a od júla bude platiť zákaz nedeľného predaja.

Foto: Shutterstock

Tohtoročná dovolenka v Chorvátsku prinesie všetkým návštevníkom niekoľko zmien. V prvom rade odpadajú čakania v radoch na hraniciach. Krajina vstúpila tento rok do Schengenského priestoru a tak prejdete hranice bez povšimnutia a zdržania. Druhou výhodou pre ľudí zo Slovenska je zavedenie eura, čím už nebude nutné zamieňať kuny na platby naprieč Chorvátskom. Tretia správa je menej potešujúca – od júla platí zákaz nedeľného predaja.

Čo bude v nedele v Chorvátsku otvorené

Foto: INA

Výnimku zo zákazu nedeľného predaja majú čerpacie stanice (aj servisné stanice INA s Fresh Cornermi), autobusové a železničné stanice, obchody v nemocniciach, trhy a jarmoky.

16 nedieľ otvorené

Foto: unsplash

Novela zákona, ktorú nedávno schválil chorvátsky parlament, však umožňuje obchodníkom voľne disponovať so 16 nedeľami v roku. Výsledkom môže byť, že počas hlavnej turistickej sezóny nepocítite žiadne obmedzenia. V čase príchodu turistov totiž majú obchodníci najväčšie tržby a tak je veľmi pravdepodobné, že 14 zo 16 nedieľ, ktoré budú do konca septembra, využijú mnohí na uplatnenie tejto výnimky.

AMI MÉG ÉRDEKELHET