Ez az 5 európai úti cél tökéletes, ha tavaszi kiruccanásra vágysz

Sokkal kevesebb turista és állandó jó idő.

Közeleg a tavasz első hónapja, mely az utazások egyik legideálisabb időszakát indítja el, ha kevésbé zsúfolt városokat néznénk meg. Íme 5 olyan európai város, amely tavasszal is remek élményt nyújt a turistáknak.


Chamonix, Franciaország 

A Mont Blanc lábánál található Chamonixet a legtöbben a síszezonban látogatják meg, ám maga a település is varázslatos egy egyszerű városnézésre. A takaros templomok és a hangulatos házikók mellől márciusra már javarészt eltűnik a tömeg, a környező hegyeken viszont még bőven kiélvezhetjük a havas tájakat. Itt ilyenkor a hőmérséklet 8 Celsius-fok körül alakul, de a napsütés már gyakori, így minden adott a tavaszi feltöltődéshez.

Madrid, Spanyolország

Bár a spanyol tengerpartok az év minden időpontjában gyönyörűek, a tavaszi hőmérséklet ideális környezetet biztosít ahhoz, hogy felfedezzük Madrid városát. A csúcsidőszak kezdete előtt jóval kevesebb látogató társaságában járhatjuk be a neves galériákat, kóstolhatjuk meg a helyi ételkülönlegességeket vagy sétálhatjuk be a San Miguel piacot. A városnézés után pedig egy-egy bár teraszán csatlakozhatunk a helyiekhez, akik caipirinhákkal üdvözölik a jó időt.

Sorrento, Olaszország

Fotó: Getty ImagesSorrento, Olaszország

Az Amalfi-part nem véletlenül olyan népszerű a turisták körében: a romantikus villákat, a magas sziklákat és a szűk utcácskákat nem csak nyáron érdemes bebarangolni. Tavasszal ugyan a tenger még hideg, ám a természet felébredésével színes virágok és az enyhe napsütés legalább annyira filmbeillő látványt tudnak nyújtani, mint a nyári nyüzsgés.

Amszterdam, Hollandia

Április végén egész Amszterdam narancssárgába borul a Konigsdag, azaz a király napja alkalmából. Ilyenkor pedig már többek között a tulipánok is elkezdhetnek virágzani, ami egy különösen szép látvánnyal ruházza fel a holland várost. A tavasz persze már egy barátságosabb időszak a biciklizéshez is, a kellemes napsütésben pedig könnyedén felfedezhetjük Amszterdam híres múzeumait, de a tengerpartra is kiülhetünk egy jót bruncholni.

Madeira, Portugália

A Portugáliához tartozó szigeten egész évben kellemesen az időjárás, a tavaszi átlagos 20 Celsius-fok pedig tökéletes alkalmat biztosít arra, hogy felfedezzük Madeira természeti adottságait – arról nem is beszélve, hogy ilyenkor az egész sziget virágokban pompázik. Érdemes ellátogatni a központi botanikus kertbe, de felsétálhatunk a Levada dos Balcões vízesésekben gazdag túraterületére is vagy végighajókázhatunk a São Vicente-barlang mészkősziklái között. Persze a tengert is bátran megközelíthetjük, áprilisban például bálnákkal és delfinekkel is találkozhatunk.


(Forrás: Condé Nast Traveler 1 / 2)

AMI MÉG ÉRDEKELHET