MERCEDES-BENZ NA POLI OBYTNÝCH ELEKTROMOBILOV

Mercedes-Benz EQV predstavuje elektrickú verziu dodavky v triede V.

Foto: Mercedes-Benz

Podobne ako jej sesterský model s klasickým pohonom, aj ten s elektrickým sa už objavil v segmente obytných aut. Trieda V totiž patrí k často využívaným modelom medzi výrobcami obytných vozidiel.

Obytné auto na dvojaký spôsob

Foto: Mercedes-Benz

Švajčiarska spoločnosť Sortimo Walter Ruegg AG ponúka aj pre elektromodel EQV verziu s výklopnou strechou. Vozidlo sa pritom môže používať dvojakým spôsobom: počas pracovného týždňa ako bežné auto na každodenné jazdy, cez víkendy ako obytná dodávka.

Prekvapivá multifunkčnosť

Foto: Mercedes-Benz

Výklopná strecha zabezpečí dostatok svetla, zadná časť zas prekvapí multifunkčnosťou. Nad druhý rad plnohodnotných sedadiel sa dá v celej šírke auta vyklopiť posteľ, pod ktorou je umiestnený kuchynský modul so zásuvkami, umývadlom, dvojicou vyberateľných plynových varičov a chladničkou.

Nízka hmotnosť čo poteší

Foto: Mercedes-Benz

Veľkým plusom švajčiarsko-nemeckého elektrického kempingového auta je nízka hmotnosť vstavaných modulov. Prispeli k tomu aj 400-wattove solárne panely, ktorých výkon sa používa okrem pohonu aj na fungovanie spotrebičov kempingového vybavenia.

Obytné vozidlo sa dá vytvoriť z modelov Mercedes-Benz EQV 300 aj EQV 250. V prvom prípade s maximálnym dojazdom 363 kilometrov, v druhom 236 kilometrov (podľa cyklu WLTP). Na rýchlonabíjacej stanici postačí na dosiahnutie 80-percentnej kapacity 45 minút. Navigačný systém vozidiel plní zároveň úlohu manažovania dojazdu.

Foto: Mercedes-Benz

AMI MÉG ÉRDEKELHET