Az első önvezető komp. Úszni tudó utasok előnyben...

Igazából távvezérlésű, és egy meleg napon talán kipróbálnánk.

e-komp önvezető
Fotó: Zeabuz

Hol máshol, mint az egyik északi állam fővárosában, Stockholmban indult el az első önvezető e-komp. Egyszerre 25-en utazhatnak vele, de bringát egyelőre nem lehet rá felvinni, meglepő módon.

Az autó csillaga leáldozik

A világ nagyvárosainak többségében próbálják az autós forgalmat csökkenteni, helyette olyan közösségi közlekedési formákat fejlesztenek, amelyek fenntarthatóak, és egyben kényelmes alternatívát jelentenek azoknak, akik megtehetik, hogy mellőzzék az autózást. Az észak-európai országokban a városiak nagy része áttért a biciklizésre, vonatozásra, ahol pedig lehetséges, a vízen is előszeretettel közlekednek. A menetrendszerinti hajójáratok mellett pedig Svédországban már elérhető az önvezető, elektromos komp is.

A prototípus már működik

A svéd automata kompok a norvég Zeabuz vállalat automata navigációs rendszerével működnek és a szintén a norvég Brødrene Aa hajógyár építette meg a járműveket. A kompok biztonságos, hatékony és fenntartható közlekedési megoldást nyújthatnak a város vizein, viszont csak gyalogosoknak megoldás, autóval, motorral és más közlekedési eszközzel egyelőre nem lehet igénybe venni ezt a vízi járművet.

Hol járnak az e-kompok?

A norvég Torghatten hajózási társaság állította üzembe az új, önvezető kompot, amely a stockholmi Kungsholmen-szigetek és Södermalm Mellarstrand között közlekedik. A személykomp naponta 15 órán keresztül működik, mindezalatt végig elektromos meghajtással. A kompnak egyébként van fedett és nyitott része is, 25 fő fér el rajta, és összesen 12 méter hosszú, mindkét végén fel- és leszálló rámpával.

Van személyzet?

Egyelőre egy fős legénységgel – egy kapitánnyal – mennek a kompok, de ő csak az utasoknak segít eligazodni a járművön, a kompot egy irányítóteremből, távvezérléssel ellenőrzik és irányítják, ha kell. Az üzemeltető célja, hogy teljes mértékben személyzet nélkül működjön a komp, vagyis csak a vezérlőteremben ellenőrizzék, hogy minden hajó rendben halad-e. A Zeabuz a már működő e-kompok működése alapján fejleszti ki az önvezető kompok következő generációját, az új, nagyobb kompok látványtervei már készen vannak, a cikk nyitóképén is az új verzió képét láthatod.

Nem is olyan ijesztő:


AMI MÉG ÉRDEKELHET