Európán belül ebben az országban találjuk a legolcsóbb síparadicsomot

Erre valószínűleg nem sokan számítottak.

egy síelő sílécei közelről

Az elmúlt időszakban hosszú évekig Bulgária adott otthont a kontinens legolcsóbb síközpontjának, idén azonban egy meglepő hely került a lista élére.

A Schengen Visa szerint Olaszország mára a kontinens legolcsóbb sícélpontjává vált. Bardonecchia, amely a 2023-2024-es szezonban az „Európa legkedvezőbb árú síközpontja” címet viseli, 2019 óta először utasította maga mögé a bulgáriai Borovecben található pályákat.

Fotó: Shutterstock

Havas hegycsúcsok Bardonecchiában

A Post Office Travel Money és a Crystal Ski Holidays brit utazásszervezők által készített kimutatás szerint az olaszországi Bardonecchia a legjobb ár-érték arányú úti cél, minimális, 1,4 százalékos áremelkedéssel az előző évhez képest. A délnyugat-Bulgáriában található Borovec a 8,2 százalékos áremelkedés ellenére is megszerezte a második helyet, míg az ugyanebben a régióban található Bansko a hatodik helyre került az egészen elképesztő, 18,1 százalékos drágulás miatt, ami elsősorban a megnövekedett síiskolai költségeknek köszönhető.

Az átfogó tanulmány alaposan megvizsgálta a síbérletek, az oktatás és az eszközbérlés, valamint az étkezések költségeit harminchat európai síparadicsomban. Az eredmények szerint tavalyhoz képest kilenc helyen estek az árak, a többi síközpont viszont drágább lett. Meglepő módon a francia Les Arcs és a svájci Wengen pályákon is jelentős mértékben, 5,5 százalékkal olcsóbban síelhetünk idén. Ez az első olyan lista egyébként, amin egy francia helyezett az első három legjobb ár-érték arányú üdülőhely között van.

Fotó: Shutterstock

Kilátás Bardonecchia városára

Európa legolcsóbb síterepén, Bardonecchiában biztosan mindenki talál majd magának megfelelő pályát, hiszen itt több mint 100 kilométernyi, különböző nehézségű szakaszon csúszhatunk. Mindezt elképesztő, 2800 méteres magasságban tehetjük meg – a pályák kezdetéhez a sífelvonók mellett ráadásul egy ingyenesen használható kisbusszal is eljuthatunk a városközpontból, mindössze öt perc alatt.

AMI MÉG ÉRDEKELHET