Ettől a folyadéktól lesz a sütőtökkrémleves tökéletes

Tele vitaminokkal és ásványi anyagokkal.

egy tál sütőtökkrémleves

A friss sütőtökkrémleves egy tápanyagokban gazdag étel, ami igazán átmelegít a hűvös, téli napokon. A jól bevált fűszerek, például a bors és a fahéj mellett a Vince szerint egy szokatlan összetevő, a sör a lehető legízletesebb sütőtökkrémleves titka.

A sört számos ország gasztronómiájában előszeretettel használják levesekben és pörköltekben, hogy diós és kissé pikáns ízt adjanak vele az ételnek. Az alkoholos ital tökéletesen párosul az olyan zöldségekkel, mint a sütőtök, a burgonya, a hagyma, a sárgarépa és a sütőtök.

Fotó: Nick Collins/Unsplash

Illusztráció

Ha esetleg tartanánk attól, hogy a sör hozzáadásával az amúgy egészséges sütőtöklevesünk feleslegesen kalóriadússá válik, ne tegyük!

Bár egy üveg sör valóban 150-200 kalóriát tartalmaz, rengeteg A-, B-, C- és E-vitamint, magnéziumot, foszfort, szelént és antioxidánsokat is találunk benne, szóval egyáltalán nincs szó üres tápanyagról.

Ráadásul a kalóriák nagy részét az alkohol tartalmazza, ami amúgy is elpárolog főzés közben.

A sütőtökkrémleveshez a legjobban valamilyen láger passzol. Ha ezt a trükköt más receptekhez is felhasználnánk, figyeljünk oda arra, hogy bizonyos sörtípusok jobban illenek bizonyos ételekhez.

Fotó: Shutterstock

Illusztráció

Válasszunk világos sört, ha levest, csirkét vagy például sörben sült halat készítünk, a sötétebb sörök viszont általában jobban illenek az olyan vörös húsos ételekhez, mint a marhapörkölt, és kiválóak a szarvas és a bárány pácolásához is. És ha egy mód van rá, kerüljük az IPÁ-val való főzést, mivel ez a változat a rengeteg komló miatt nagyon keserűvé teheti az ételt.

AMI MÉG ÉRDEKELHET