Szaúd-Arábia már építi a Közel-Kelet első luxusvonatát a „sivatagi Orient Expresszt"

A luxusvonat a Dream of The Desert elnevezést kapta.

sar, szaúd-arábia

A vonatok Európa-szerte egyre nagyobb teret nyernek a közlekedésben, és úgy tűnik, hogy a Közel-Keleten sem marad ki a trendből. Szaúd-Arábia ugyanis úgy döntött, megépíti a „sivatagi Orient Expresszt", ami az ország fővárosából Rijádból fog indulni.


Az Arsenale Group és a Saudi Arabia Railways (SAR) együttműködésével létrejövő luxusvonat a tervek szerint Jordánia irányába, közel 1300 kilométeren keresztül fogja átszelni az országot.

A Dream of the Desert, tehát a Sivatag álma névre keresztelt vasút kialakításáért az olasz luxusprojektekkel foglalkozó Arsenale Group felel majd, ám stílusban a szaúdi hagyományokat tükrözi majd.

A vonat az elképzelés szerint összesen 400 kocsiból fg állni, melyek 82 utas befogadására lesznek alkalmasak. A szerelvényekben többek között egy fine dining étkezőkocsi és egy társalgóval egybekötött bárrész is helyet kap majd. Attól függően, hogy meddig szeretnének eljutni az utasok, az utazás egy vagy két éjszakát ölel majd fel.

A Forbes beszámolója szerint az építkezési munkálatok már elkezdődtek, a Sivatag álmára pedig a számítások szerint legkorábban 2025 végén lehet majd jegyet váltani.

A fővárosból induló vonat egészen a Jordánia határán fekvő Al Qurayyatig viszi majd utasait. Az út festői sivatagi tájakon fog áthaladni, és az utasok több UNESCO világörökségi listán szereplő térséget is megcsodálhatnak majd.

A Sivatag álma egyike azon projekteknek, melyeket Szaúd-Arábia annak érdekében tervez megvalósítani, hogy az ország a Közel-Kelet egyik legvonzóbb turisztikai desztinációjává váljon.

AMI MÉG ÉRDEKELHET