Ha ősz, akkor kultúra!

Ajánló szeptember-októberre.

Fotó: Shutterstock

A nyári szünet végével a színházak számos premierrel készülnek, és újra eljött a szüreti ünnepségek ideje is.

Érik a szőlő, itt a mulatság ideje!

Fotó: Shutterstock

Bazini (Pezinok) szüreti ünnepség, szeptember 16–18.

A Kis-Kárpátok lábánál található Bazinban sok évszázados tradíciója van a borászatnak. Így idén ősszel sem maradhat el az újborok, a frissítő murcik és a legkülönfélébb finomságok helyi kóstolója.

Tokaji szüreti ünnepség, Csörgő (Čerhov), szeptember 23–25.

Hasonlóan széles gasztronómiai kínálattal várja a látogatókat a Tokaji szüreti ünnepség is. Az egyedülálló, védett eredetű helyi borok mellett hagyományos mesterségek bemutatójával és zenei programokkal is készülnek a szervezők.

Újcirkusz és koncert

www.instagram.com

Charlotte O'Sullivan on Instagram: "@suspensionsisters Bringing full forced Female Empowerment straight to Saudi Arabia with @cirquedusoleil !!!! We will be some of the VERY FIRST women in the world to perform in tight leotards in Saudi Arabia demonstrating our strong female bodies and showing the women of the Kingdom that ANYTHING is possible. This is so important to us and to the women of the world 🙏🏻 ❤️ so proud of us @penelope_elena #girlpower #strongwomen #queens #ksa🇸🇦 #suspensionsisters #hairhanging #hairsuspension #fuerzacapilar #aerialist #aerialduo #cirqueartist #cirquedusoleil #duohairsuspension #strongwomen"

Cirque du Soleil: Corteo, Ondrej Nepela Jégcsarnok, Pozsony, szeptember 15–18.

A világhírű Cirque du Soleil ezúttal is lélegzetelállító akrobatamutatványokkal kápráztatja el a pozsonyi nézőket. A kanadai társulat öt éve már járt Szlovákiában. Corteo című előadásukkal már milliókat nyűgöztek le a világon, szeptemberben – ráadásul hét alkalommal – a pozsonyi Ondrej Nepela Jégcsarnokban lesz látható kivételes sikerű műsoruk.

Mireille Mathieu, NTC Aréna, Pozsony, október 18.

Mireille Mathieu-t pedig a szintén fővárosi NTC Aréna fogadhatja teltházzal. Az Edith Piaf utódának is nevezett francia sanzonénekesnő októberben pótolja tavalyra tervezett, a koronavírus-járvány miatt elhalasztott koncertjét.

Függöny fel! Színház.

Bedřich Smetana: Az eladott menyasszony (Predaná nevesta), Besztercebányai Állami Opera, premier: október 14.

A Besztercebányai Állami Opera a modern cseh operaköltészet egyik legismertebb darabját mutatja be októberben. A világ legjobb vígoperái közé tartozó, Az eladott menyasszony című darabban három felvonáson át a humoré, a tánczenéé és a népi motívumoké a főszerep.

Coco Chanel, Zsolnai Városi Színház, premier: október 29.

A világhírű divattervező, Gabrielle Chanel (ismertebb nevén Coco) a főszereplője a Zsolnai Városi Színház legújabb előadásának. A XX. század egyik legbefolyásosabb asszonyának története a színház 31. évadának legnagyobb dobása.

AMI MÉG ÉRDEKELHET