​Chystáte sa na výlet? Tu je jednoduchá, ale krásna túra vo Vysokých Tatrách

Povinná jazda pri spoznávaní Vysokých Tatier.

Popradské Pleso

Vo Vysokých Tatrách je veľa náročných túr, ktoré trvajú niekoľko hodín a na konci vás odmenia nádhernou panorámou. Ale čo ak chcete absolvovať trasu, ktorú zvládne celá rodina a zároveň sľubuje nádherné výhľady? Tu je jedna z tých druhých: Popradské pleso.

Popradské Pleso v krásnej Mengusovskej doline má niekoľko trás, ktoré sa dajú absolvovať počas celého roka. Po príchode k plesu sa vám naskytne krásny výhľad na okolité hory a niekoľko možností, akou trasou sa vybrať.

K horskému plesu sa môžete dostať dvoma priamymi cestami, ktoré sú opísané nižšie. Teraz už stačí len vyraziť!

​KRATŠIA TRASA

Jedna začína od zastávky električky na Popradskom plese, pri ktorej sa nachádza parkovisko.

Tu odbočte doprava a sledujte modrú značku. Bude to pohodlná asfaltová cesta, vhodná aj pre rodiny s deťmi v kočíkoch. Pri chôdzi po tejto ceste — cez hustý vždyzelený les a potok Krupa — sa podľa článku na spectator.sk odhaduje, že k jazeru sa dostanete približne za hodinu.

Po ľavej strane uvidíte prístrešok a kamenný múr, a keď vyjdete z lesa, uvidíte obrovské vrcholy hôr, ktoré obklopujú údolie. Naľavo vidíte vrchol Patria a napravo časť hrebeňa s vrcholom Ostrva. Za jasného dňa je to naozaj pekná príležitosť spomaliť a len tak sa kochať krásnou scenériou.

​DLHŠIA TRASA

Naša druhá možnosť sa začína na Štrbskom Plese.

V strediskovej obci hľadajte červenú značku, čo je ďalšia nie príliš náročná trasa — vhodná aj pre deti alebo starších ľudí. Táto túra je dlhšia, trvá približne hodinu a pol, a tiež vás väčšinou vedie pod korunami obrovských stromov smerom k cieľu. Tu vás čaká mierne stúpanie a náučný chodník, na ktorom sa dozviete viac o miestnej flóre a faune.

Po nej sa dostanete k rázcestiu Trigan. Počas zimnej sezóny je nasledujúci úsek červenej trasy, ktorý ponúka skalnaté, ale nádherné výhľady, uzavretý, preto sa namiesto neho vyberte po zelenej značke. V teplejších ročných obdobiach si môžete vybrať, ale treba vedieť, že zelený chodník neponúka veľa výhľadov.

Vynahradí vám to však, ak máte radi prechádzky v hustých lesoch. Neskôr budeme kráčať popri Hincovmu potoku, kde prekročíme rieku. Čaká nás mierne stúpanie a potom je to už len pár minút ku krásnemu výhľadu na Popradské pleso.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET