Vadiúj elektromos szabadidőautó a Mercedestől

Kirándulóautónak is ajánlják a Mercedes legújabb elektromos modelljét, az EQA-t, bemutatását tökéletes időzítve a kirándulószezon indulásához.

Tavasszal kezdi a Mercedes-Benz az EQA elektromos kompakt crossover értékesítését – a német márka villanyautó-családjának eddigi legkisebb tagja a GLA modellen alapul.

www.mercedes-benz.hu

A kirándulóautóként is használható városi jármű alapváltozatát 190 LE teljesítményű elektromos motor hajtja, amelyet 66,5 kWh kapacitású lítiumion-akkumulátortelep lát el energiával – maximális hatótávja meghaladja a 420 km-t. Ezzel a motorral az autó 8,9 mp alatt gyorsul fel 100 km/h-ra, végsebessége pedig 160 km/h. A 11 kW-os standard töltőrendszer utcai gyorstöltőállomáson akár 30 perc alatt is képes 80 százalékos szint elérésére. A később érkező csúcsváltozat két villanymotorja – négykerékmeghajtás mellett – 286 LE rendszerteljesítményt biztosít majd, hatótávolsága pedig meghaladja az 500 km-t.

Bár a karosszéria közös, a hűtőrácsot váltó fekete műanyagpanelnek köszönhetően az EQA egyből megkülönböztethető a GLA modelltől. A belső teret két, egyenként 7 colos ikerkijelző uralja, opcionálisan 10,25 colos képernyők is rendelhetők. Az infotainment rendszer olyan specifikus szolgáltatásokat is kínál, mint az intelligens elektromos navigáció, amely a szükséges töltőállomások beiktatásával tervezi meg az utat, az új körülményekre, például torlódások kialakulására, pedig valós időben reagál.

Csodáld meg videón is: 

www.youtube.com

The New EQA: Expert Talk about Design and Features

Méretek

(h/sz/m)

4463/1834/

1620 mm

Tengelytáv

2729 mm

Csomagtartó

340/1320 l

AMI MÉG ÉRDEKELHET