Hagymás kávé? Újabb internetes trend őrjíti meg az embereket

Új kedvenc születik?

kávébab

A kávé kedvelőitől nem áll távol különböző hajmeresztő trendek kitalálása, de a TikTokon terjedő legújabb szenzáció elsőre talán egy kicsit soknak tűnik. Íme a Scallion Latte, az ital, amely az eszpresszó karakteres ízét az újhagyma édes ropogásával párosítja.

A Scallion Latte gondolata Kínából származik, ahol a kulináris kísérletezés gyakran vezet egyedi és meglepő kombinációkhoz.

Az újhagymás kávé elkészítését és kóstolását bemutató videók pedig az utóbbi hetekben futótűzszerűen terjednek a TikTokon és a Youtube-on egyaránt. A több milliós megtekintések mellett azonban megosztó véleményekkel is találkozhatunk a forradalmi ital kapcsán.

Ezt is nézd meg! 5 nyári kávé, ami desszertként is megállja a helyét

De hogy is készül pontosan ez a fura kávé?

www.youtube.com

Spring Onions in coffee???

Nulladik lépésként fontos megjegyezni, hogy a friss újhagymának csak a zöld részét használjuk fel. Ezeket vágjuk fel apróra, majd tegyük félre.

Ekkor dobjuk össze jegeskávénkat, amely jégből, bármilyen tejből és egy adag eszpresszóból áll.

Miután elkészült a hűsítő és frissítő ital, öntsük rá ezt a maréknyi összezúzott zöldhagymára.

Ez is érdekelhet: Íme az affogato, egy igazi hűsítő kávékülönlegesség Olaszországból

Szokatlan ötletek tárháza

A Tiktokon az elmúlt években számos érdekes kávéötlet látott napvilágot. Az egyik ilyen trend a Dalgona Coffee volt, amely a koronavírus-járvány okozta zárlatok idején hódított széles körben. A recept szerint az instant kávét, a cukrot és a forró vizet addig kell erőteljesen keverni, amíg habos, karamellszínű habot nem jön létre, amelyet aztán egy pohár tejre kell kanalazni.

Egy másik őrület a Proffee, vagyis a proteines kávé volt, amely a főzött kávét fehérjeturmixszal kombinálja, és elég hamar a fitneszrajongók kedvence lett.

Mindezeken túl a sós vagy a pezsgős kávé sikere is arra mutat rá, hogy az egyik legközkedveltebb ital elkészítése kapcsán igazán el lehet engedni a fantáziánkat.

Ezek tükrében már nem is hangzik olyan újítónak az újhagymás kávé ötlete, igaz?

Forrás: VegNews

AMI MÉG ÉRDEKELHET