Varázserdő Japánban

A keleti országok közül is igazi különc Japán, amely történelme, különleges kultúrája és gasztronómiája mellett csodálatos tájaival is csábítja az utazót.

Fotó: 123rf

A titokzatos kelet. Amíg nem láttuk személyesen, addig azért ejt rabul, ha pedig már volt szerencsénk élőben is bepillantani az európaitól nagyon eltérő kultúrába és környezetbe, akkor biztosan újra és újra visszavágyunk.


Mágikus hangulat

Fotó: 123rf

A szigetországban egyszerre találunk hatalmas metropoliszokat és igazi természeti gyöngyszemet, sőt a kettő fúzióját is tökélyre fejlesztették. Jó példa erre az Arasijama bambuszerdő, amely Kiotó nyugati részén található és egy pillanat alatt repít minket az egykori főváros utcáiról egy igazi elvarázsolt erdőbe. Kiotó városa nagyban különbözik a jelenlegi fővárostól, a felhőkarcolókkal teli Tokiótól, hiszen jóval nagyobb a tér, otthonos és békés a hangulat, ami annak is köszönhető, hogy a város valóban szinte egybeolvad a természettel. Itt található Arasijama híres bambuszligete is, amely egyike a város 17 Unesco világörökségi helyszínének és kétségtelenül Kiotó egyik leggyakrabban fotózott pontja. A különleges ligetben 5-10, de akár 20 méter magas bambuszfák szegélyezik a turisták által kedvelt 200 méteres ösvényt, amely a szintén látványos Tenryuji templom és az Okochi Sanso kert között húzódik. A közelben található Arasijama majomparkja is, ahol 100 vadmajom ugrál a fák között, gyakran a kíváncsi látogatók gyűrűjében.

Fotó: 123rf

Arasijama híres bambuszligete a város 17 Unesco világörökségi helyszíneinek egyike és kétségtelenül Kiotó egyik leggyakrabban fotózott pontja.
AMI MÉG ÉRDEKELHET