4 kokteily na Vianoce, ktoré určite očaria hostí

Foto: Unsplash

Počas vianočného stretnutia hrá kľúčovú úlohu večera, ale ani nápoje by nemali končiť pri vaječnom likéri. Zozbierali sme pár jedinečných vianočných kokteilov, ktorých recepty si vaši hostia určite vypýtajú.

SPICED ORANGE ESPRESSO MARTINI

Obľúbený kokteil milovníkov kávy, Espresso Martini, môžete s trochou úpravy pokojne urobiť vianočným. Do mixéra dáte ľad, naleje 5 cl vodky, jednu dávku (30 ml) espressa a 2,5 cl kávového likéru Kahlua. Osladíte to trochou cukrového sirupu ( zmiešaním cukru a vody)prípadne pridáte čajovú lyžičku škorice a kúsok pomarančovej šťavy. Poriadne zatrepte alebo pomiešajte a nakoniec môžete podávať ozdobené plátkom pomaranča.

Ak chcete predsa len ostať pri dobrom víne, dbajte na toto: Vína a jedlá – 6 tipov, ako sa ich oplatí kombinovať!

ČUČORIEDKOVÁ SANGRIA S HURMIKAKI

Foto: Instagram / @shortgirltallorder

Sangriu považujú mnohí za letný, stredomorský nápoj, ale aj v chladných mesiacoch sa dá piť. Podľa receptu z Cosmopolitanu vylejte do veľkého džbánu fľašu bieleho vína a 5 cl vodky. K tomu pridajte pohár čerstvých čučoriedok, 2 kusy natenko nakrájaných datlí a celú škoricu. Túto zmes nechajte odstáť 2 -4 hodiny, potom vyberte škoricu a prilejte 750 ml jablkového cideru. Do pohára dajte trochu ľadu a už si ho môžete vychutnávať.

Mohlo by vás zaujať: Varené víno v koláčoch

SLÁVNOSTNÁ ČUČORIEDKOVÁ VODKA

Do mixéra nalejte 5 cl vodky, 2 cl Aperolu, 5 cl čučoriedkovej šťavy a šťavu z menšej limetky. Do toho prilejte trochu cukrového sirupu (zmes cukru a vody). Poriadne zamiešajte a do pohára dajte pár kociek ľadu, následne nalejte kokteil. Nápoj môžete ozdobiť pár bobuľami čerstvých čučoriedok a nastrúhanou škoricou.

ROZMARÍNOVÝ ŠKORICOVÝ KOKTEJL Z ČERVENÝCH POMARANČOV

Vytlačte šťavu z jedného menšieho červeného pomaranča do pohára, šťavu zmiešate s vetvičkou rozmarínu. Pridajte 5 cl bourbonu a trochu cukrového sirupu. Ak ho chcete sladší, pridajte viac sirupu. Poriadne zamiešajte všetky prísady, do pohára dajte kocku ľadu a nalejte kokteil. Potom môžete podľa chuti naplniť pohár sódou a nakoniec ozdobiť celou škoricou a plátkom pomaranča.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET