Betilthatják a vulgáris ajándéktárgyakat Európa egyik legnépszerűbb városában

A kérdés már csak az, mi számít vulgárisnak.

barcelonai utcakép

Spanyolország a közelmúltban számos korlátozó intézkedést vezetett be. Ezek egyik fele az egyre növekvő turistaözön megállítását tűzi ki célul, míg másik fele az ország értékeit próbálja meg megóvni. Ez utóbbiba tartozik a barcelonai városi tanács azon friss ötlete is, amely a városban kapható „ízléstelen" szuveníreket tüntetné el az üzletek polcairól.

Barcelona városi tanácsa azt fontolgatja, hogy betiltja a sértő vagy ízléstelen ajándéktárgyakat. Ez magában foglalná a homofób és szexista tartalmú termékeket is.

Az egyik helyi tanácsos az ilyen árukat árusító bódékat és boltokat ócska rendetlenségnek nevezte, amelyek „lerombolják" a város imázsát.

Ha már Barcelona: Hivatalos: a világ legjobb éttermét Európában találjuk

Fotó: Shutterstock

Szuvenírbolt Barcelonában

Jordi Coronas tanácsos, a javaslat egyik ötletgazdája leginkább Ciutat Vella, Barcelona legrégebbi városrészének utcaképeit bírálta.

Az ízléstelen termékek közé tartoznak többek között a Barcelona felirattal vagy lógóval ellátott péniszek, a szexista, homofób vagy egyszerűen csak rossz ízlésű üzeneteket tartalmazó pólók, írja az Euronews.

Ez is érdekelhet: Közel 50 spanyol tengerpartot nem ajánlott idén meglátogatni

A döntéshozók először azt vizsgálják meg, hogyan lehetne hatékonyan korlátozni a szóban forgó vulgáris ajándékok kiállítását és árusítását.

Jordi Valls főpolgármester-helyettes ugyanakkor figyelmeztetett, hogy konkrét szabályokat nehéz lesz hozni, mivel:

Nehéz egységesíteni, mi számít ízléstelennek és mi nem. Ez az egész kérdéskör nagyon szubjektív.
AMI MÉG ÉRDEKELHET