​Plavba snov: Od Arktídy po Antarktídu za 87 dní

Na návštevu 12 krajín si musíte vybrať tri mesiace dovolenky.

Foto: Viking Cruises

Špeciálna plavba z hlavného mesta Grónska do Antarktídy vypláva začiatkom septembra 2025 so zastávkami v 11 krajinách na troch kontinentoch. Hoci sa podobné plavby, ktoré navštevujú jedinečné krajiny, organizujú takmer všade na svete, len zriedkavo sa naskytne príležitosť navštíviť toľko miest počas jednej cesty.

Foto: Viking Cruises

Prevádzkovateľ plavby, spoločnosť Viking Cruises, ponúka skvelú ponuku pre cestovateľov, ktorí si môžu vziať takmer tri mesiace voľna a ktorým, samozrejme, nevadí zaplatiť za dobrodružstvo svojho života sumu od 67 do 212 tisíc eur.

Plavba s názvom Od Arktídy po Antarktídu odpláva z Grónska 3. septembra 2025. Prvé dva týždne strávia cestujúci návštevou prírodných pokladov v okolí ostrova, od pozorovania polárnych zvierat, ako sú veľryby a ľadové medvede, cez skúmanie horských údolí kanadskej Arktídy až po návštevu miest. Potom vyplávajú okolo Newfoundlandu južne.

Plavba, ktorá bude zameraná na prírodné poklady, potom navštívi miesta ako Quebec a jeho národné parky v Kanade, Toronto, Nové Škótsko a potom Virgíniu, Južnú Karolínu a Floridu v Spojených štátoch.

Nasledovať bude plavba po Mexiku a Karibiku, potom po Paname, Ekvádore, Peru a Čile a ďalej po patagónskych fjordoch. Čílske fjordy a ľadovce budú skúmané viac ako týždeň pred dosiahnutím Hornovho mysu, jedného z najjužnejších bodov Južnej Ameriky.

Tu si výletná loď urobí odbočku pred príchodom do Antarktídy a na ceste do Argentíny prejde cez Falklandské ostrovy a Južnú Georgiu, ktoré patria Spojenému kráľovstvu a obývajú ich tučniaky a iné zvláštne vtáky. Posledný týždeň strávia cestujúci preplávaním Antarktídy Drakeovým prielivom, ktorý je známy svojimi drsnými vodami, a 87. deň sa vrátia domov, keď nastúpia na lietadlo v argentínskej Ushuaia.

Na webovej stránke spoločnosti Viking Cruises sa uvádza, že na plavbu okolo sveta zo severu na juh už takmer nie sú k dispozícii žiadne lístky.

Sieť Matador upozorňuje, že za cestujúci, ktorí sa prihlásia do 31. marca 2024, získajú za maximálny balíček apartmánu s rozlohou 50 metrov štvorcových zľavu až 40 000 dolárov (36 604 eur), ktorá zahŕňa nasledovné:

  • letenku v business class s transfermi
  • 1000 USD (približne 915 eur) v kreditoch na výlety
  • 1 000 USD v kreditoch, ktoré možno použiť na palube
  • všetky palubné poplatky
  • bezplatné vízové služby
  • WiFi balíček
  • nápojový balíček Silver Spirits (vzťahuje sa na všetky nápoje do 18 USD za kus vrátane prémiových vín, koktailov, destilátov, likérov a nealkoholických nápojov okrem šampanského)

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET