Neuveriteľné veci, ktoré si v roku 2023 chceli ľudia vziať na palubu lietadla

Foto: Unsplash

Každému sa môže stať, že mu zhabú nejaký predmet počas bezpečnostnej kontroly. Väčšine ľudí sa to stane neúmyselne, ale sú aj takí, ktorí sa vedome snažia prejsť cez rozum posádke lietadla. Zozbierali sme najextrémnejšie veci, ktoré si cestujúci pokúsili tajne prepašovať na palubu.

Podľa vyhlásenia Úradu pre bezpečnosť dopravy (TSA) Spojených štátov amerických bolo v roku 2023 preverených približne 858 miliónov cestujúcich, a medzi ich batožinou sa našlo mnoho takých, ktorých obsah vyvolával obavy. Niektoré z takto zhabaných predmetov boli len zábavné, iné boli priam desivé.

TSA z nich vytvorila video na Twitteri (X), v ktorom ukázala tie najextrémnejšie prípady:

10. VRHACIE NOŽE Z ANIMOVANEJ SÉRIE NARUTO

Na medzinárodnom letisku Logan v Bostone sa istý cestujúci pokúsil prepašovať na palubu sadu vrhacích nožov, známych z animovanej série Naruto. Je otázne, prečo ich neuložil do podanej batožiny, takto sa samozrejme musel tejto sady, považovanej za zbraň, vzdať.

9. REPLIKY MINI RAKIET

Na medzinárodnom letisku v Minneapolis-St. Paul chcel niekto vziať so sebou do lietadla rakety. Netreba vysvetľovať, prečo tým neboli bezpečnostní pracovníci práve nadšení.

8. NÔŽ SKRYTÝ V CHLEBE

Vynaliezavý cestujúci na medzinárodnom letisku Seattle Tacoma sa pokúsil schovať vreckový nožík medzi rezne chleba. Ale ani podľa personálu letiska sa nemá redukovať množstvo sacharidov práve týmto spôsobom.

Foto: kiro7.com

7. TROCHA METAMFETAMÍNU V UVARENÝCH RAKOCH

V New Orleans sa niekto rozhodol, že si trochu ochutí varené a dusené mäso raka, ktoré si kúpil na spoločenskom gastro podujatí s názvom Crab Boil, a to pridaním štipky metamfetamínu. Podľa „kuchárov“ TSA sa jedlo bezpochyby dá považovať za pikantné, ale oni odporúčajú skôr zostať pri soli.

6. 35-MILIMETROVÝ RAKETOVÝ NÁBOJ

Protibombová jednotka v Severnej Karolíne objavila v taške jedného pasažiera raketový náboj do pištole. V takýchto prípadoch môžeme byť radi, že niektorí ľudia majú za úlohu neustále kontrolovať batožiny.

Foto: 9gag.com

5. NÔŽ UKRYTÝ DO PROTÉZY NOHY

Samozrejme, človeku môže byť ľúto, keď si uvedomí, že si svoj obľúbený nôž zabudol vložiť do odovzdanej batožiny, ale ťažko považovať za náhodu, ak sa ho snaží prepašovať na lietadlo skrytý v umelej nohe. Podľa TSA pasažier z Aljašky nepatril medzi najbystrejšie mozgy...

4. KOMPLETNÝ SAMOPAL S NÁBOJMI

Aj keď držanie zbraní je v Spojených štátoch legálne, ťažko pochopiť, čo si pomyslel cestujúci, ktorý si chcel na palubu lietadla vziať so sebou kompletný samopal.

Foto: Shutterstock

3. VÝBUŠNÝ NÁBOJ

V Sacramente nemal bezpečnostný personál núdzu o vzrušujúce chvíle. Niekto totiž považoval za úplne normálne, že si na svoje sedadlo položí vodíkový výbušný náboj.

2. PLIENKA S HAŠIŠOM

Musíme uznať kreativitu cestujúceho, ktorý sa rozhodol, že sa nechce vzdať zakúpeného hašišu (produkt z konope silnejší ako marihuana), a rozhodol sa ukryť drogu do plienky, aby sa vyhol pozornosti bezpečnostnej služby. Nemyslel už na to, že aj keď vidieť dospelého človeka v plienkach nie je úplne nepredstaviteľné, no prinajmenšom to vzbudzuje podozrenie.

1. BOMBA V ENERGETICKOM NÁPOJI

Hoci jeden z najznámejších energetických nápojov na trhu nesie v názve „bombu“, na americkom letisku nebola bombou len pomenovaná značka, ale aj zariadenie skryté v škatuli. Našťastie cestujúcemu sa cez rozum bezpečnostnej službe nepodarilo prejsť.

Foto: Shutterstock

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET