Zo zimy do tepla

Zima by mala byť podľa kalendára v plnom prúde, ale za oknom to tak úplne nevyzerá. Počasie je miestami horšie ako v apríli. Chvíľu prší, potom to zamrzne, potom nasneží, nasleduje oteplenie a čľapkanica a takto dookola. Tiež toho máte plné zuby a chýba vám leto a teplo? Zbaľte kufre a choďte si oddýchnuť do niektorej z nasledovných destinácií.

Foto: Shutterstock


Španielsko

Foto: unsplash

Španielsko je známe ako slnečná krajina. Ročne má zaznamenaných 3 000 slnečných hodín. Výlet do Španielska v januári má niekoľko výhod. Všetky najpopulárnejšie miesta celej krajiny budete mať takmer pre seba. Letenky a ubytovanie si uchmatnete za skvelé ceny a čaká tu na vás oveľa teplejšie počasie. Španielsko je druhou najväčšou krajinou v Európe, čo znamená, že počasie sa mení od regiónu k regiónu. V Madride očakávajte do 10 stupňov, ale ak sa aj v januári túžite trochu opáliť, mali by ste sa vydať na Kanárske ostrovy, kde sa teploty pohybujú okolo 20 stupňov. Určite jeden z najlepších zážitkov bude mať vaše spokojné bruško po tom, čo ochutná miestnu kuchyňu. Tapas a zdravej paelly tu nebudete mať dosť.

Thajsko

Foto: unsplash

Zima je najlepší čas na cestovanie po Thajsku. Od decembra do februára nie je na juhu tak horúco, vlhko ani daždivo. Phuket má niekoľko pokojných pláží a úžasných výhľadov, ale Phang Nga a Krabi sú rovnako neprehliadnuteľné s nezvyčajným výhľadom na more. Pláže sú presne také, o akých ste snívali, a jedlo je tu neskutočne lacné. Užite si pravé thajské masáže, navštívte slony, veľkého Budhu, pláž Maya – kde sa natáčal film „Pláž“ s Leonardom DiCapriom, odvážnejší si môžu pozrieť thajský box, lezenie po stenách vodopádov a rafting na bambusoch. Ak máte chuť viac cestovať či navštíviť iné Thajsko, ako ho poznáme z fotografií, dajte šancu severnej časti, konkrétne mestu Chiang Mai. V tomto období tam kvitnú ružové kvety divokej himalájskej čerešne. Ak chcete zachytiť najlepšie snímky týchto kvetov, hľadajte Khun Wang Royal Project, výskumné centrum v parku, a pustite sa do toho.

Havaj

Foto: Pexels

Z času na čas sa objavia výhodné letenky na Havaj a vtedy netreba váhať. Krásne počasie, úžasné pláže a priateľskí ľudia. Tento jedinečný americký štát sa skladá z ôsmich ostrovov. Najnavštevovanejšie sú Oahu, Veľký ostrov, Maui a Kauai. Každý je krásny pre niečo iné. Je len na vás, či dáte prednosť plážam, prechádzkam v prírode alebo šialenej romantike. Havaj je ideálnym miestom na pozorovanie veľrýb a to práve od januára do marca. Keďže sú v zime vlny silnejšie, je to ideálny čas na surfovanie. Navštíviť môžete Polynézske kultúrne centrum, plantáž Dole či park, kde sa natáčal film Jurský park alebo Avatar.

Austrália

Foto: unsplash

Jedna z najvzdialenejších krajín na svete a zároveň jedna z najobľúbenejších. Austrália, ktorá sa môže pochváliť úžasnými plážami, ikonickou architektúrou, pozoruhodnou divokou prírodou a podmanivou históriou, uchváti túlavé srdcia mnohých turistov. Či už zavítate do rušných ulíc Sydney alebo do čarokrásnej prírody, všade na vás čaká úžasné dobrodružstvo. Surfujte, vydajte sa na túru do bujnej džungle, opaľujte sa na krásnych plážach a možno stretnete aj klokana, koalu či tučniaka. Zaplávajte si v jednom z najznámejších útesových systémov na svete. Veľký bariérový útes je známy na celom svete pre množstvo morského života a prvotriedne príležitosti na potápanie. Nemysleli by ste si, že obrovská okrúhla skala pokrývajúca osem kilometrov zeme bude úchvatná? Tak navštívte Uluru, ktoré patrí do svetového dedičstva UNESCO.

AMI MÉG ÉRDEKELHET