2024-08-21
Celý internet sa zbláznil do týchto jednoduchých karamelizovaných cibuľových cestovín – recept!
Cestoviny sú jedným z najvšestrannejších jedál na svete a nemusíte byť profesionál, aby ste z nich vykúzlili niečo chutné. Najnovšou senzáciou je mimoriadne jednoduchý recept, ktorý si v podstate vyžaduje len cestoviny, karamelizovanú cibuľu a, samozrejme, poriadnu dávku parmezánu.
3 stredne veľké cibule
340 g špagiet
2 lyžice olivového oleja
1 PL balzamikového octu
1 PL hnedého cukru
2 PL masla
80 g parmezánu
soľ, korenie (podľa chuti)
Cibuľu nakrájajte na tenké plátky a dajte na veľkú panvicu na mierny oheň.
Do panvice pridajte cibuľu a olivový olej a za občasného miešania ju skaramelizujte (približne 40 minút).
Keď je cibuľa pekne hnedá, pridajte balzamikový ocot a hnedý cukor a varte ešte asi 5 minút.
Odstráňte panvicu s cibuľou z ohňa a začnite variť cestoviny. Odložte si asi šálku vody z varenia cestovín a potom scedené cestoviny nalejte na cibuľu.
Pridajte maslo, parmezán a vodu z varenia. Všetko dôkladne premiešajte, aby sa chute spojili. Dochuťte trochou soli a korenia a podávajte.
(Tasting Table)
Sledujte nás na našich sociálnych sieťach, aby vám neunikol ten najaktuálnejší obsah: pod názvom Drive Slovensko sme aj na TikToku , Instagrame , YouTube a Facebooku !