2023-07-27
Ovocné polievky
Na prípravu melónovej polievky vám postačia len štyri ingrediencie. Príprava zaberie len niekoľko minút. Zmiešajte štyri šálky nakrájaného červeného melóna, dve lyžičky citrónovej šťavy, jednu lyžicu čerstvo nasekanej mäty a lyžicu medu. Ingrediencie spolu rozmixujte dohladka a odložte minimálne na dve hodiny do chladničky, aby sa všetky chute rozvinuli a spojili. Na polievku zo žltého melóna pridajte k melónu dve šálky pomarančového džúsu, lyžicu limetkovej šťavy a štipku mletej škorice. Dokonale sa ku nej hodia figy.

Foto: unsplash
Štyri čerstvé broskyne cez noc marinujte so sušenými marhuľami, medom, octom a olivovým olejom a potom zmes rozmixujte na pyré. Pridajte nakrájanú uhorku, žltú papriku a kozí syr. Keďže odrody broskýň môžu mať niektoré viac kyslé a niektoré viac sladšie, dochuťte ich balzamikovým octom podľa seba. Vmiešajte štipku soli a pridajte cesnak. Ak sa vám polievka zdá príliš hustá, pridajte vodu. Nechajte ju cez noc odpočinúť v chladničke. Podávať ju môžete s opečeným chlebom alebo krutónmi. Ozdobiť môžete so zvyškami papriky a uhorky.

Foto: Pexels
Veľmi osviežujúca polievka na schladenie počas horúcich letných dní. Výborné využitie práve teraz, keď je záhradách záplava jahôd. Chuť vína je v tejto polievke dôležitá, takže na ňom určite nešetrite. V malom hrnci zmiešajte víno s cukrom a priveďte do varu. Povarte 5 minút a nechajte vychladnúť. Jahody s vínom rozmixujte v mixéri alebo kuchynskom robote. Keď bude zmes hladká, vmiešajte pomarančový džús. Pred podávaním nechajte vychladnúť aspoň 3 hodiny.

Foto: unsplash


