5 csodaszép kisváros Olaszországban, ami a múltba repít vissza minket

Ha szereted kellemes atmoszférával rendelkező helyszíneket és az életre szóló utazásokat.

Praiano
Róma, Milánó vagy Nápoly? Bár ezek valóban lenyűgöző úti célok, ha igazán autentikus élményre vágyunk, inkább azokat az olasz kisvárosokat kell meglátogatnunk, amelyek nincsenek rajta a „turistatérképeken”. Alábbi cikkünkbe ilyan településeket mutatunk be.

Alberobello

www.instagram.com

A Bari közelében fekvő kisváros leginkább azokról a kúpalakú, fehér tetejű házakról ismert, amelyek úgy néznek ki, mintha egykoron mesebeli lények lakták volna. Ennek a jellegzetességnek köszönhetően a várost az UNESCO a világörökség részévé is nyilvánította 1996-ban. Ha már itt járunk, ne hagyjuk ki a Piazza del Popolót, ahol a Belvedere Trulli kilátóból csodálatos panoráma nyílik az egész településre.

Castelluccio

www.instagram.com

Egy meredek domb tetején, 1500 méter magasan fekszik Castelluccio, mely vitathatatlanul az egyik legkülönlegesebb falu – nemcsak az Appennini-hegységben, hanem egész Olaszországban.

A települést egyik oldalról hófödte hegyek, a másikról pedig zöldellő síkságok övezik, amelyeken tavasszal vörös pipacsok és ibolyák virágoznak.

Sajnos egy 2016-os földrengés gyakorlatilag lakhatatlanná tette a falut, de néhány lakos nemrég újra megnyitotta a boltokat és éttermeket, amelyek jelenleg is nyitva állnak a látogatók előtt.

Ezt is nézd meg! Unod a drága és túlzsúfolt európai úti célokat? Íme 5 megfizethető alternatíva

Vernazza

www.instagram.com

Vernazza a Cinque Terre legmeredekebb és egyben egyik legszebb faluja is. Utcáit jellegzetes, cukorkaszínű házak díszítik, míg maga a település egy kis homokos stranddal és a népszerű partszakasz egyetlen természetes kikötőjével végződik. Bár minden sarkon ámulatba ejtő kilátás nyílik a tengerre, ha a legszemkápráztatóbbra vagyunk kíváncsiak, akkor üljünk be egy Aperolra a Belfortéba, a város legszebb panorámájával ugyanis ez az étterem rendelkezik.

Praiano

www.instagram.com

Ha az Amalfi-part mentén kóborolnánk, Praiano lesz a tökéletes állomás. A 2000 fős település igazi rejtett földi paradicsom.

A Condé Travel Nest cikke szerint – amellett, hogy rengeteg gyönyörű strandon (Marina di Praia vagy Gavitella) pihenhetünk –, ez az a város, ahol szinte arcul csap minket az olasz történelem: az ókori templomok, tornyok és szent szobrok igazán felejthetetlen hangulatot kölcsönöznek a helynek.

Ez is érdekelhet: 6 szuper európai terasz, ahova megéri beülni

Taormina

www.instagram.com

A Szicília szigetén található, sziklák tetején fekvő városka egy másik világba kalauzol el bennünket. Az Etnára és a Jón-tengerre nyíló kilátás hipnotizáló erejű, az ősi romok és a kávézókkal szegélyezett utcák nem kevésbé.


AMI MÉG ÉRDEKELHET