Több mint 900 millió eurót követelnek az utasok, miután kiszakadt a repülőgép ajtaja

A sértettek súlyos mentális, érzelmi és pszichológiai sérüléseket szenvedtek az eset következtében.

Alaska Airlines egyik repülőgépe

A január 6-ai események után három traumatizált utas gondatlansággal vádolja az Alaska Airlines légitársaságot és a Boeing repülőgépgyártó vállalatot. Kártérítésként pedig több mint 900 millió eurót követelnek tőlük.

Egy házaspár mindkét tagja, Amanda Strickland és Kyle Rinker, valamint egy harmadik utas, Kevin Kwok is a fedélzeten tartózkodott, amikor a Boeing 737 MAx 9-es gép vészkijáratának ajtaja 16 ezer láb – azaz közel 5000 méter – magasan hirtelen leszakadt.

Ezt is olvasd el! A pilóták szerint ezt az 5 tanácsot kellene megfogadniuk az utasoknak

A Portlandből a kaliforniai Ontarióba tartó gép pilótái ekkor utasították az utasokat az oxigénmaszk felvételére, majd úgy döntöttek, hogy visszafordulnak. A repülőgépet sikeresen letették, senki nem sérült meg súlyosabban.

x.com

Video of the Alaska Airlines Boeing 737 Max making an emergency landing in Portland after part of the aircraft blew out. The plane had just taken off and had reached 16,000 feet before returning to the airport. The aircraft was new, having just been delivered in October.

Ennek ellenére az eset kétségbe ejtő, főleg annak tudatában, hogy a jármű még két hónapja sem volt forgalomban, amikor mindez megtörtént.

Ez is érdekelhet: Így tesztelik a tűrőképességünket a légitársaságok

A három utas – aki az ajtó mögött ülve közel volt az eseményekhez – nemrég keresetet nyújtott be a gyártóval és a légitársasággal szemben.

Ebben az áll, hogy a Boeing repülőgép ijesztő, életveszélyes meghibásodásának közvetlen következményeként mindhármuk súlyos mentális, érzelmi és pszichológiai sérüléseket szenvedett – beleértve a poszttraumás stresszt, valamint fizikai sérüléseket is.

Azt hiszem, az utóbbi időben az a problémájuk, hogy a gyártás egy részét kiszervezik, és még ha a Boeingnél megfelelő biztonsági protokollokkal rendelkeznek is, amikor harmadik féltől származó vállalkozókat vesznek igénybe, nem feltétlenül győződnek meg arról, hogy a vállalkozók ugyanazokat a biztonsági protokollokat követik. Így előfordulhat, hogy egy vállalkozó olyan alkatrészt küld be, amely nem felel meg ezeknek a biztonsági előírásoknak

fejtette kiJonathan W. Johnson, a felperesek ügyvédje.

A 737 Max 9-es repülőgépeket világszerte az incidens után ellenőrzéseknek vetették alá, a jelentések szerint pedig több esetben meglazult hardverekre és ajtótartó kulcscsavarok hiányára lettek figyelmesek.

A történtekkel kapcsolatban az Alaska Airlines képviselője úgy nyilatkozott, hogy a vállalat semmilyen formában nem nyilatkozik folyamatban lévő peres ügyekről.

AMI MÉG ÉRDEKELHET