Hamarosan fizetnünk kell, ha megcsodálnánk a Comó-i tavat

Velence példáját követi.

Comói-tó

Lehetséges, hogy hamarosan napi látogatói díjat kell fizetnünk, ha a lombardiai Comói-tóhoz látogatnánk. A Milánó közelében fekvő víztömeg évente 1,4 millió látogatót vonz, az új adó bevezetésével az évek óta tartó turistaözön mérséklése lenne a cél.

Alessandro Rapinese, Como városának polgármestere – Velence mintájára – napi díjat kíván bevezetni, amely a turistákat érintené.

A város vezetője keményen bírálta tavuk túlzott – évi közel másfél millió főt számláló – turizmusát, majd hangsúlyozta:

nehéz polgármesternek lenni, ha az ember a turizmus ellen küzd.

Ez is érdekelhet: A legmélyebb és legtisztább tó, a világ egyik legmérgezőbbje is

Fotó: Jesper Brouwers/Unsplash

Az új döntés hatással lenne – évszaktól függetlenül – a Comóba készülő látogatókra, azonban további részleteket még nem közöltek. Így az sem világos egyelőre, mennyi lehet ez a bizonyos napi díj.

A probléma azonban aktuális: az utóbbi időben egyre többen látogatnak el Olaszország harmadik legnagyobb tavához. Főként azok után, hogy olyan hírességek fordultak meg itt, mint George Clooney, vagy olyan olyan hollywoodi produkciók forogtak a tó környékén, mint a2006-osCasino Royale vagy a 2021-es Gucci-ház.

Ezt is olvasd el! Olyan, mint Velence, csak tömegek nélkül

Más népszerű turistacélpont is drágább lesz a napoktól

Fotó: Soroush Karimi/Unsplash

A schengenvisainfo.com írásából az is kiderül, hogy április 25-től a Velencébe utazók ugyancsak plusz költséggel számolhatnak.

Az 5 eurós turistaadót a tömegturizmus helyzetének jobb kezelése és a város védelmére irányuló erőfeszítések részeként vezetik be.

Ez egyelőre annyit jelent, hogy bizonyos napokon minden látogatónak regisztrálnia kell majd a városban való tartózkodását a Venice Access Fee weboldalán található űrlapon.

AMI MÉG ÉRDEKELHET