Megjelent a friss lista, ezek most a legbefogadóbb európai városok

Uralja a globális TOP10-et kontinensünk.

Ermoupoli, Szürosz

A Booking's Traveller Review Awards összeállította 2024 legjobb úti céljainak listáját. Az idei rangsor több mint 309 millió ügyféltől összegyűjtött értékelések alapján készült, az első 5 helyezett közül pedig 3 is Európában található, írja a SchengenVisaInfo.com. Mutatjuk, melyek most a legbefogadóbb európai városok.

A világ leghívogatóbb városainak listáján nagyon előkelő helyen szerepelnek az európai desztinációk, az első tízből ugyanis négy is a kontinensen található.

A Booking's Traveller Review Awardson a brazíliai Arraial d'Ajuda szerezte meg a világ legbefogadóbb úti céljának címét, majd a görögországi Ermoupoli, a portugáliai Viana do Castelo, az ausztráliai Daylesford és a svájci Grindelwald következik.

Fotó: Shutterstock

Ermoupoli

Ermoupoli, a Kükládokokhoz tartozó Szürosz fővárosa a kontinens első és a világ második legbefogadóbb helyének bizonyult. A neoklasszicista építészetéről ismert város szűk, kanyargós utcáin olyan történelmi nevezetességeket csodálhatunk meg, mint a Miaouli tér és a városháza, amelyhez egy 15 méter magas, grandiózus lépcső vezet. Ermoupoliban emellett számos bárban és étteremben van lehetőségünk elmerülni a térség gasztronómiájában.

Fotó: Shutterstock

Viana do Castelo

Európa második és a világ harmadik legbefogadóbb városa 2024-ben a portói repülőtértől egy órányira fekvő Viana do Castelo lett. Az Atlanti-óceán partján fekvő település gazdag történelemmel rendelkezik, reneszánsz, barokk és art deco építészete pedig lenyűgözően sokszínű. A város emellett a vízi sportok szerelmeseinek körében is kiváló úti célnak számít.

Fotó: Shutterstock

Grindelwald

A svájci Alpok szívében, mintegy 1000 méteres tengerszint feletti magasságban fekvő Grindelwald a globális lista ötödik helyét szerezte meg, ezzel pedig a harmadik legbefogadóbb európai város lett. A települést olyan ikonikus, gyönyörű kilátást nyújtó csúcsok veszik körül, mint az Eiger és a Jungfrau. A régió a téli sportok paradicsomának számít a világszínvonalú sí- és snowboardpályáival, a melegebb hónapokban pedig végtelen számú ösvénye biztosít kiváló terepet a túrázók számára.

AMI MÉG ÉRDEKELHET